avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Dupa divort in februarie am achizitionat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Dupa divort in februarie am achizitionat un imobil ...

Bună ziua,
Dupa divort in februarie am achizitionat un imobil intr-o curte comună.Neavand prea multi bani și fără dorinta de a ma imprumuta am decis ca este un loc ideal pt fiul meu(6 ani) având gradinite,scoli, parcuri in imediata vecinatate a imobilului.
Problema este ca cei de la ap nr 1(noi suntem nr 2) vor sa vânda imobilul lor unei familii mari (9 adulti și 6 minori ) de etnie rromă.Intrebarea este daca există vreo cale legala de ai îndupleca pe vecini sa le vânda casa acestei familii?
Mulțumesc mult pt eventualele răspunsuri.
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2022
Gabriella1215, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:58, 14 Iunie 2022
Verificați dacă nu cumva aveți un drept de preemțiune dvs sau restul vecinilor astfel încât sa împiedicați vânzarea către alte persoane.
Evident, dacă acest drept nu exista sau deși exista vecinii nu doresc sa achiziționeze imobilul atunci dreptul de proprietate nu poate suporta alte îngrădiri.
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2022
Avocat Neagu Elena, Avocat
Mulțumesc pentru răspuns D-na Avocat.
Nu aveti cum sa ii impiedicati, probabil ca nu au gasit alt cumparator.
Puteti sa vindeti dvs pana sa vanda ei, ar fi si asta o varianta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de preemtiune - apartament curte comuna ctanase99 ctanase99 Buna ziua, Am nevoie de un sfat pentru ca ma aflu in urmatoarea situatie: - am in proprietate un imobil avand cota in diviza pe zona de servitute (6 ... (vezi toată discuția)
Drept de preemtiune CarmenRosca CarmenRosca Buna ziua ! As dori sa stiu daca in cazul vanzarii imobilului coproprietarilor dintr-o curte cu alee comuna (cota-parte) pot beneficia de dreptul de ... (vezi toată discuția)
Carte funciara - apartament de bloc Detin cota de 5/8 dintr-un apartament (1/2 prin CVC si 1/8 dupa succesiunea sotului decedat) Restul de 3/8 il detine fiul meu, mostenire de la tatal sau. ... (vezi toată discuția)