avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... În 2006 soțul a achiziționat un apartament cu avans ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

În 2006 soțul a achiziționat un apartament cu avans + credit ...

În 2006 soțul a achiziționat un apartament cu avans + credit ipotecar. În 2007 ne am căsătorit. Creditul încă nu s a încheiat. La un eventual divorț ce se întâmplă cu apartamentul? Rămân pe drumuri?
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 10:23, 14 Iunie 2022
Apartamentul este proprietatea soțului dvs deoarece a fost achiziționat anterior căsătoriei însă după desfacerea căsătoriei puteți solicita sa vi se recunoască un drept de creanta de cel putin 50% asupra ratelor achitate pana in prezent cat si asupra îmbunătățirilor aduse imobilului.
Contactați un avocat și o sa va explice acesta în detaliu situația juridica.
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2022
Avocat Neagu Elena, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj cri_xtina cri_xtina Sunt in divort de sotul meu,pe 21 mai am termen.As vrea sa stiu in caz de partaj daca sotul poate avea pretentii asupra apartamentului detnut dinainte de ... (vezi toată discuția)
Juridic nikmircea nikmircea vreau sa stiu daca am achizitionat o locuinta eu si sora mea, dupa care eu m-am casatorit si stau in locuinta cu sotul dar fara sora mea, in caz de partaj el ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite inainte de casatorie Adda B Adda B Buna ziua, mi-am achizitionat o casa cu ajutorul unui credit ipotecar; intrebarea mea este in felul urmator: daca o sa ma casatoresc si se va pune problema de ... (vezi toată discuția)