avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! eu am domiciliul in Brasov in proprietatea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! eu am domiciliul in Brasov in proprietatea parintilor ...

Buna ziua! eu am domiciliul in Brasov in proprietatea parintilor mei dobandit in timpul vietii pentru care exista contract de vanzare cumparare in original! Ei au decedat mama in 2007 iar tatal in 2017 pentru care nu s a dezbatut succesiunea, ei mai avand o casa la tara in Com. Strugari sat Cetatuia jud Bacau pentru care nu exista acte de proprietate aceasta fiind construita in anul 1965 de catre tatal meu! Mentionez ca mai am doua surori care nu locuiesc in tara si au renuntat printr o declaratie notariala la mostenire revenindu-mi mie sarcina dezbaterii mostenirii! Cum pot face succesiune ptr casa de la tara daca nu am acte? pot sa sa fac succesiunea doar pentru imobilul din Brasov?
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 15:17, 14 Iunie 2022
Buna ziua, puteti dezbate succesiunea doar pentru o parte din mostenire urmand ca pentru cealalta sa faceti un supliment la certificatul de mostenitor ulterior. In privinta proprietatii care nu dispune de titlu de proprietate, trebuie studiata problema, poate puteti nota posesia si ulterior sa o dobanditi in acest fel sau poate puteti invoca uzucapiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema mostenire ancristida ancristida Buna ziua, am o nelamurire, daca ma puteti ajuta, va rog. Exista o casa, ai carei proprietari au avut mai multi copii. Dintre ei unul singur a ramas sa ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii! ContSters312311 ContSters312311 BUNA!ce sar putea face in cazul meu!As dori sa fac acte de proprietate pe casa si pamintul de la tara,sintem 2 frati si trei surori,tata traieste ,mama e ... (vezi toată discuția)
dezlipire teren, uzucapiune LucaMarcela LucaMarcela Buna ziua! Problema pe care doresc sa o dezbat aici si la care sper sa primesc un raspuns, este urmatoarea: In anul 1950 bunicii mei paterni au ... (vezi toată discuția)