avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Matusa mea a cumpărat un teren pe numele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Matusa mea a cumpărat un teren pe numele ei acum ...

Buna seara. Matusa mea a cumpărat un teren pe numele ei acum șase ani si nu la intabulat .acum patru luni a decedat iar sotul ei vrea sa deschida succesiunea si zice ca are dreptul la jumate din teren si inca ceva din cealalta jumate.eu am un testament care spune ca sunt unica mostenitoare (sunt fica sorei ei .mama mea traieste)matusa mea nu a avut copii cu el iar parintii ei sunt decedati. adica bunicii mei.va rog sa imi spuneți ce cota am eu .multumesc terenul la cumparat cand erau casatoriti
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:53, 15 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai jumătate e a lui de drept, matusa lasandu-va ce era al ei, nu si al lui.
Apoi, sotul e mostenitor rezervatar, cere reductiunea si va mai ia un sfert . In final, veti avea un sfert din acel teren.
Daca mai avea ceva avere in afara de acel teren si prin testament, nu ii incalca rezerva succesorala, veti rămâne cu jumătate de teren.
Succesiunea dupa bunici e dezbatuta?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama are testament de la bunicul pe întreaga lui avere, dar sora ei vrea jumătate. ce se poate întâmpla? gheorghemonica80 gheorghemonica80 buna ziua, mama are un testament de la tatal ei, din anul 2008. are o sora, careia tatal nu i-a lasat nimic prin testament. mama a avut grija de bunicul ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am o nelamurire in ceea ce priveste un testament ... andre18 andre18 Am o nelamurire in legatura cu un testament creat de bunicul meu pentru mine si sora mea. Declar ca dansul a avut 2 copii, pe mama care a decedat si un fiu ... (vezi toată discuția)
Bunica mi-a făcut testament pe toate bunurile ei, dar mai sunt moștenitori în afară de mine. care vor fi cotele în acest caz? maia andrei maia andrei Buna ziua! Bunica mea a fost proprietara unei case bătrânești + 1000 m teren si in câmp are 1 hectar . Bunica mi -a lăsat prin testament toate bunurile ei ... (vezi toată discuția)