avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Urmeaza sa ma casatoresc si eu detin un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Urmeaza sa ma casatoresc si eu detin un apartament ...

Buna ziua! Urmeaza sa ma casatoresc si eu detin un apartament cumparat inainte de casatorie, dar in care am locuit impreuna cu viitorul meu sot de aprox 5 ani. Exista vreo posibilitate ca in cazul unui divort el sa sa poata avea pretentii la o parte din acest apartament? Am inteles ca se pot incheia niste conventii matrimoniale. Acestea trebuie incheiate neaparat sau doar daca nu se doreste ca dupa casatorie impartirea bunurilor sa fie 50/50? Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Banii din salarii sunt bani comuni, deci și banii din conturi, după căsătorie, sunt comuni daca nu exista acea convenție de separație despre care v-am amintit!
Bunul este clar bun propriu deci nu aveți de ce sa vă temeți!
Daca tot analizati problema, sa stiti ca succesiunea dupa casatorie nu este similara cu partajul.
@criss Nu va maritati, e mult mai simplu! Daca vreodata veti cumpara un bun de valoare ridicata, de pilda un alt imobil, il puteti cumpara in cote. A costat 100.000 de euro, dvoastra ati avut 60.000 iar partenerul 40.000. Dvoastra veti avea 3/5 iar partenerul 2/5.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si de ce ar sta cineva in concubinaj și de ce ar face cineva copii din afara căsătoriei, dacă exista convențiile matrimoniale?
E mai simpli pentru bărbați, poate.
Ca au toate beneficiile unei casnicii, fără sa își asume responsabilități.
Iar femeia....o concubina și atât.
@raluka Daca aceasta mirare venea din partea unui oarecare, mai ziceam! Dar dvoastra sunteti absolventa de drept si vreti, nu vreti, trageti cu ochiul la ce se intampla in materie de legi si legiuitori.
Va fac eu un scurt rezumat despre cum (nu) stau lucrurile cu parteneriatul civil: ,,Iniţiativa legislativă ar fi oferit posibilitatea tuturor persoanelor să încheie un parteneriat civil, fie cu cineva de sex opus, fie cu o persoană de acelaşi sex.[...]"
Pe moment popii & co au invins!
E ca in cazului celebrului articol 200! Vi-l mai amintiti?

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt casatorita si sotul meu vrea sa achizitioneze ... burduhos burduhos Buna ziua! Sunt casatorita si sotul meu vrea sa achizitioneze un apartament pe numele lui si vrea sa mergem la notar sa facem o procura /declaratie prin ... (vezi toată discuția)
Diferențe între regimurile matrimoniale ContSters219511 ContSters219511 Care este dferenta cele 3 variante ale regimului matimonial dupa noul cod civil de la 01 oct 20111? - regimul in comunutate de bunuri - regimul in ... (vezi toată discuția)
Separatia de bunuri in timpul casatoriei - mostenitori Crina.Crina Crina.Crina Bună ziua. Am citit mai multe răspunsuri legate de acest subiect, dar tot nu m-am lămurit deplin. Eu și soțul deținem acum la comun un apartament. El are ... (vezi toată discuția)