avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am depus actele pentru succesiune împreună cu mama ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am depus actele pentru succesiune împreună cu mama mea la notar, ...

Am depus actele pentru succesiune împreună cu mama mea la notar, însă am presimțirea că fratele meu va încerca să evite succesiunea pe cât posibil fiindcă este la un notar altul decât cel pe care l-ar fi vrut el (și anume, cel pe care-l știe el). Ce se întâmplă dacă ar încerca să deschidă (o nouă?) succesiunea acolo? Este posibil? Dacă da, pot ataca în instanță că una deja a fost deschisă de către mama mea dar că el nu s-a prezentat cu actele atunci când i s-a cerut? Iar dacă nu poate însă evită să vină la succesiune, cum îl pot forța în instanță? Care ar fi procedura? Mulțumesc mult în avans.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:43, 17 Iunie 2022
Și ce anume sa atacati la instanță?
Faptul că refuză să se prezinte.

raluk0207 a scris:

Dna mergeti la un avocat sa va explice intr o consultatie de o ora cum se prcedeaza...Daca nu se prezinta la notar dezbateti.in instanta e singura solutie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Alghe a scris:

Faptul că refuză să se prezinte.

raluk0207 a scris:

Și cum anume atacati un refuz?
Nu se pune problema de niciun atacat, ca nu aveți ce.
Dacă unul dintre moștenitori nu se prezintă la notar, succesiunea se dezbate în instanță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu un copil din alta casatorie dolphspeed99 dolphspeed99 Buna ziua, Tatal meu a murit recent, mama este in viata si eu sunt singurul lor copil. Tatal a mai fost casatorit si are un copil din acea casatorie, copil ... (vezi toată discuția)
Succesiune la notar alexcs_1 alexcs_1 Buna seara, am o problema legata de succesiunea deschisa la notar, in urma decesului tatalui meu (23 martie2015), fiind unic fiu. Am deschis succesiune la ... (vezi toată discuția)
În curând va fi declanșată dezbaterea succesiunii în urma ... Alghe Alghe În curând va fi declanșată dezbaterea succesiunii în urma decesului tatălui meu. Fratele meu dorește să mergem la un notar propus de el. Mi-a ... (vezi toată discuția)