avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Donatii de mobilier pt gradinita impuse
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Donatii de mobilier pt gradinita impuse

Buna ziua. Fiul meu a fost inscris la grupa mica, apoi mijlocie la o gradinita de stat. La sedinta dna educatoare ne-a informat ca trebuie achizitionate diverse rechizite pt copii (plus carti, alte donatii in bani pentru carti, jucarii, covorase din spuma etc.) si, de asemenea, masa, scaun si patul pt a dormi dupa-amiaza acolo. Anul acesta il mut si doresc sa iau inapoi obiectele de mobilier pe care le-am achizitionat fiind conditii impuse la inceput de an, pt desfasurarea activitatii. Nu ni s-a comunicat ca vor fi considerate donatii, nu mi s-a cerut acordul si nu am completat/semnat niciun document pentru a sustine ca le-am donat. Discutand astazi cu doamna, dansa a spus ca ne-a comunicat acest aspect la sedinta de inceput de an si ca am fost intrebati si am acceptat, lucru pe care nici sotul meu nu si-l aminteste, desi a fost prezent alaturi de mine. Consider ca a fost o conditionare pentru ca fiul meu sa poata merge la aceasta gradinita, fiind deja inscris si sedinta fiind tinuta abia la final de septembrie, conditii in care un transfer ar fi fost foarte anevoios.
Spuneti-mi, va rog, cum pot lua obiectele de mobilier inapoi in mod legal? Pentru pat am factura, pentru masa si scaun nu, pentru ca a fost o comanda comuna, data de unul din parinti. Mi se pare un abuz, avand in vedere ca este gradinita de stat.
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2022
aleksa_e, utilizator
Cel mai recent răspuns: aleksa_e , utilizator 09:10, 23 Iunie 2022
Eu zic sa i transmiteti acelei educatoare ca o sa faceti cazul public, o sa mergeti la Primarie, Inspectorat scolar cu reclamatii... si vedeti ce mai spune dupa asta...
Eu stiu ca exista fonduri pentru toate astea...
Pentru fiecare copil se aloca o suma de bani de către Ministerul Educației, bani care se înregistrează in contabilitate la Cheltuieli materiale și care sunt destinați pentru tot ceea ce înseamnă Material intr-o unitate școlară ( energie electrică,gaze,produse de curățenie,telefonie,internet,mobilier,birotica etc)
Asociația de părinți constituita la nivelul Unității școlare poate contribui cu donații de gen mobilier,jucării,cărți etc.
Cadrele didactice nu pot pretinde sume de bani pentru cumpărarea mobilierului, jucăriilor.
Multumesc. Am avut o discutie civilizata cu dumneaei si a facut cumva sa imi pot lua patul inapoi, avand in vedere ca absolut toti copiii vin si vor veni fiecare cu patul lui (chipurile donatie). Nu stiu unde se duc atatea paturi, pt ca toti copiii care vin aduc paturi si cei care au plecat nu si-au luat nimic inapoi. Pt cei noi donatiile exista deja. De ce sa mai cumpere?

Ionut.ion a scris:

Eu zic sa i transmiteti acelei educatoare ca o sa faceti cazul public, o sa mergeti la Primarie, Inspectorat scolar cu reclamatii... si vedeti ce mai spune dupa asta...
Eu stiu ca exista fonduri pentru toate astea...

Banuiesc ca le cumpara doar "pe hartie...".
Sper macar ca acele paturi sa mearga ca donatie la cine are nevoie...
Nu ati intrebat?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu am intrebat direct ce se intampla cu atatea donatii an de an. Ci am facut o remarca: e imposibil sa nu fie deja destule donate (pt ca inclusiv copiii veniti pe parcursul acestui an au cumparat). Raspunsul a fost legat de covid de data asta, ca este mai igienic asa. Am incheiat discutia spunandu-i ca nu este normal asa ceva si ca in tarile nordice nu se practica asa ceva, dreptul la educatie este garantat gratuit pentru orice copil.
Ieri, cand am luat patul, am avut surpriza sa primesc si masa cu scaunul inapoi! S-a rezolvat prin faptul ca ultimii copii inscrisi au venit, la randul lor, cu piesele de mobilier si inca nu fusesera facute actele pt ele. Cred ca domnii directori au aflat si pt ca probabil nu este legala manevra, au gasit o rezolvare.
Multumesc pentru sustinere si lamuriri. De aici inainte nu voi mai permite aceasta practica nimanui cu copiii mei. Trebuie sa iesim din acest: "asa a fost si pe vremea mea si asa merg treburile si acum".

Ionut.ion a scris:

Banuiesc ca le cumpara doar "pe hartie...".
Sper macar ca acele paturi sa mearga ca donatie la cine are nevoie...
Nu ati intrebat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In gradinitele de stat: fotografierea copiilor, oferirea spre vanzare a revistelor e permisa? viooiv viooiv In gradinita din comuna, educatoarea vinde reviste pentru copii .Vine cu fotograf cu diferite idei de a fotografia copiii.vine cu piese de teatru de papusi ... (vezi toată discuția)
Acces in colectivitate a unui copil cu retard mintal raira raira buna seara. sunt educatoare la o gradinita si am inscris la grupa un copil cu retard mintal. ideea este ca in zilele in care acest copil frecventeaza ... (vezi toată discuția)
Rugaminte informatii solutionare problema gradinita Catalin.Baltag Catalin.Baltag Bună seara! Va scriu rândurile următoare din postura unui părinte cel puțin disperat, care încearcă să găsească o soluție pentru problema descrisă ... (vezi toată discuția)