avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... In noiembrie 2021 am primit amenda pentru masca in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

In noiembrie 2021 am primit amenda pentru masca in timpul restrictiilor ...

In noiembrie 2021 am primit amenda pentru masca in timpul restrictiilor pe care am contestat-o ulterior si am castigat anularea contraventiei, insa intre timp cei de la ANAF Craiova mi-au pus proprie pe carduri chiar daca eu am avut procesul pe rol. Problema mea este ca pe langa banii pentru amenda am de platit si comisioanele bancii extra.
Intrebarea mea este daca pot da in judecata Anaf Craiova pentru a putea recupera acesti bani.
Tin sa mentionez ca nu am contestat decizia de proprie in cele 15 zile de la primire.
Este legala propriea respectiva avand procesul pe rol?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 11:58, 17 Iunie 2022
Cei de la ANAF nu aveau de unde să știe că dvs ați contestat amenda în fața instanței. Pentru a se suspenda executarea silită dvs aveați obligația să înștiințați organul care v-a amendat asupra faptului că ați contestat măsura, iar aceștia nu mai trimiteau PV-ul spre executare. Cu atât mai mult nu ați contestat în termenul legal nici decizia de poprire... În aceste condiții, cu decizia instanței rămasă definitivă vă veți recupera de la fisc suma reprezentând amenda, din păcate comisioanele bancare vor rămâne în sarcina dvs. Veți recupera fix suma din amendă.
Organul care a amendat este instiintat obligatoriu de catre instanta, inca de la depunerea plingerii contraventionale.(pentru ca este intimatul). Conform legii (OG 2/2001) se suspenda orice executare a sanctiunilor cuprinse in PV. Vina este a autoritatilor statului ca nu comunica mai departe. ANAF trebuia sa trimita o instiintare, o somatie, privind existenta acestei amenzi neplatite, nu sa treaca imediat la executare. In opinia mea cred ca se pot recupera in instantele de contencios administrativ si acele sume care au rezultat din comportamentul functionarilor publici vinovati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anaf refuza sa restituie comisionul de poprire din banci hot_oliviu hot_oliviu Am avut de platit o amenda pe care am contesat-o in justitie. Am cstigat atit la fond cit si in apel. Dar ANAF nu a tinut cont de rezultatul procesului si mi-a ... (vezi toată discuția)
Proprire card salarii naida gabriel naida gabriel am primit de la banca o instiintare precum ca s-a pus proprire pe cardul de salarii de catre ANAF cota de 1/3.Va intreb daca se poate face aceasta proprire ,de ... (vezi toată discuția)
Poprire de la primarie- cheltuieli de executare desi am castigat contestatia evikely evikely acum 3 ani mi s-a intocmit un proces verbal pentru a plati amende de 120 ron, inregistrat cu nr 1 din 15.06.2010 etc. Atunci am formulat o plangere care mi-a ... (vezi toată discuția)