avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ABUZURI Buna ziua. Lucrez la o sală de jocuri. Firma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ABUZURI Buna ziua. Lucrez la o sală de jocuri. Firma are puncte de lucru(săli ...

Buna ziua. Lucrez la o sală de jocuri. Firma are puncte de lucru(săli de jocuri) in mai multe orase din țară.
La punctul nostru de lucru avem câteva nereguli/abuzuri si as vrea sa stiu cum as putea sa ii fac sa respecte legea fără a face reclamație la itm deocamdata
- nu avem afișat în sală graficul cu programul de lucru al fiecarei fete ca sa ne putem face si noi un program si sa stim cand ni se recuperează orele suplimentare. Suntem anunțate de pe o zi pe alta prin mesaj pe telefon ca vom avea liber in ziua urmatoare sau ca ne vom prezenta la tura mai tarziu in contul orelor suplimentare. Mentionez ca se lucreaza non-stop 12/24/12/48
-concediul de odihna se decaleaza in functie de cum dorește șefa de sală și managerul de zona care formează un cuplu, motivînd ca nu ne putem lua concediu dacă ne pica turele in weekend pt ca asta ar insemna sa faca șefa de sală acele ture si ca daca ne luam concediu de 5 zile lucrătoare nu putem avea 7 dacă luăm cu weekend. C.O se acordă fractionat. 10 zile legate apoi 5 cu 5 . Si aici am o intrebare: nu putem lua cate 2 zile de CO din cele rămase? Trebuie să fie obligatoriu 5 cu 5?
Ni se fac referate in urma carora suntem sancționate la bonus( adică nu se acorda) fără a fi instiintate
in scris
Am făcut cerere de mana pt c.o. pt care am cerut nr de înregistrare de la pct de lucru si mi s-a spus că nu îmi poate da. Ca se va trimite la sediu si mi se va da de acolo.
Adică managerul nu vrea sa imi scrie pe cererea de mana SE APROBA /NU SE APROBA si sa imi dea nr de inregistrare.
Trebuie să folosim cererea lor tip si eu trebuie să îmi aleg înlocuitorul... ceea ce cred ca nu intra in atribuțiile mele ...
Deci eu nu am nici o dovada scrisă ca prima perioadă de concediu care e trecuta si in programare de la începutul anului mi-a fost refuzată. Doar verbal...
Pt orele suplimentare nu primim înștiințare cate avem de recuperat si pana la ce dată pot fi recuperate , nu apar nici in fluturasul de salariu si nu avem nici graficul de lucru pt luna in curs
Trebuie să ne ținem singure evidența...
Totul este ținut la secret si daca întrebi ti se răspunde evaziv si se si deranjează ca întrebi...
Cam astea sunt in mare neregulile...
Managerul si șefa de sala au impresia ca ei sunt stăpâni si noi sclave.
Sau cel putin asa se comporta
Mulțumiri anticipate pt răbdarea de a citi si pt răspunsuri
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 21:04, 19 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La câte nereguli sunt acolo doar o acțiune bine pusă la punct poate să schimbe ceva: nu mai veniți la muncă,grevă.Dar se poate să vă organizați pentru așa ceva?Merită să încercați asta,sau suportați în continuare?
Asa este.
Fetelor le este teama sa actioneze
Și de una singură stiu ca e greu
Eu ma gândeam sa le pun in vedere ca stiu toate aceste aspecte legale si sa ii amenint că dacă nu vor sa respecte legea ma voi adresa itm-ului...dar nu stiu daca voi reuși...de una singură...

mitabiciclista a scris:

La câte nereguli sunt acolo doar o acțiune bine pusă la punct poate să schimbe ceva: nu mai veniți la muncă,grevă.Dar se poate să vă organizați pentru așa ceva?Merită să încercați asta,sau suportați în continuare?

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate singura,doar împreună.Dar fiecare se gândește la problemele de acasă,facturi,rate,etc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu veti face sesizare la ITM, veti suferi in continuare nedreptati. Va convine situatia (banuiesc ceva posibile avantaje la limita legii, din partea angajatorului), altfel v-ati apara depturile drepturile legale.
Păi asta imi doresc si eu. Sa imi apar drepturile legale si sa stie ca nu sunt proasta sau o marionetă pe care sa o manevreze cum vor..
Dar cum s-a scris si mai sus, dacă doar eu sunt singura care reclama aceste drepturi iar celelalte fete nu iau atitudine, ci doar așteaptă ca eu sa actionez si sa ma cert cu ei iar ele doar sa beneficieze .... nu stiu daca voi avea câștig de cauză... pt ca dupa cum am spus... firma este mare iar în acte sunt acoperiți

POPA GHEORGHE a scris:

Daca nu veti face sesizare la ITM, veti suferi in continuare nedreptati. Va convine situatia (banuiesc ceva posibile avantaje la limita legii, din partea angajatorului), altfel v-ati apara depturile drepturile legale.

Alte discuții în legătură

Test evaluare la locul de munca lumifatu lumifatu zilele trecute seful direct mi-a inmanat trei foi A4 care contineau 22 de intrebari la care trebuia sa dau raspunsul corespunzator, avand ca timp de rezolvare, ... (vezi toată discuția)
Repausul sapatamanal lucrez intr-o societate unde repausul saptamanal ... Barbu22 Barbu22 Repausul sapatamanal Lucrez intr-o societate unde repausul saptamanal nu exista. Programul este in ture de 12 cu 24 (neregulate) zi sau noapte. Nu avem ... (vezi toată discuția)
Problema urgenta lilianaana lilianaana Va rog daca se poate sa ma ajutati cu cateva sfaturi: Lucrez la o sala de jocuri noi lucrand 2 zile cate 14 ore pe zi sau si mai mult si cu 2 libere, ... (vezi toată discuția)