avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Ma confrunt cu o problema la locul de munca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Ma confrunt cu o problema la locul de munca si vreau ...

Buna ziua. Ma confrunt cu o problema la locul de munca si vreau sa stiu daca este legal sau ma poate concedia.
Bun,deci programul meu este de 2 zile cu 2 zile insa pe perioada verii (a concediilor) suntem obligate sa lucram 3(sau mai mult) zile cu 1 zibera timp de aproximativ o luna. Anii trecuti am acceptat dar deja este prea exagerat. Daca refuzam ni se spune ca trebuie sa lucram,ca asa scrie in contract doar ca in contract scrie ,,ore suplimentare in caz de forta majora". Va rog frumos sa ma lamuriti daca este sau nu legal si eventual daca rezolv ceva cu ITM.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:01, 20 Iunie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce spuneti dvs nu este situatie de forță majora...sesizati ITM-ul.

Cornel Vasile a scris:

Ce spuneti dvs nu este situatie de forță majora...sesizati ITM-ul.

MULȚUMESC. Sefii spun ca ,,forta majora" se considera lipsa de personal,cand i-am rugat sa angajeze au spus ca ei nu fac cheltuieli pentru ca nu vrem noi sa lucram. Într-adevăr suntem platite pentru munca suplimentara dar este vorba de oboseala acumulata,anul trecut am stat pe pastile ca sa pot rezista.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizati ITM - forta majora este doar in capul lor. Mizeaza pe faptul ca nimeni nu are curaj sa conteste programul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Forta majora nu inseamna lipsa de personal , daca nu stie sa-si organizeze activitatea poate fi sanctionat contraventional...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare drepturi angajat? InaAndreea InaAndreea 1. Daca nu mi-am luat toate zilele de concediu care mi se cuvin pentru acest an, iar angajatorul nu imi permite sa le iau pana la 31 decembrie, ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare neplatite + munca in weekend neplatita IPSEC IPSEC Salutare! Functia mea este cea de manipulat marfa in cadrul unei societati de distributie si logistica. Lucrez aici de aproape un an si sunt extrem de ... (vezi toată discuția)
Demisie si drepturi!!! Copakbana13 Copakbana13 Sper sa nu mai fi fost aceasta discutie si sa nu fi vazut. Nu imi doresc sa deschid un topic cu aceeasi tema! Ideea este urmatoarea.... Lucrez de 8 ... (vezi toată discuția)