avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, exista o lege prin care absolvenții de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, exista o lege prin care absolvenții de liceu au dreptul ...

Buna ziua, exista o lege prin care, absolvenii de liceu au dreptul la 262 lei sub forma de somaj. Bun. Daca din toamna absolventul va urma cursurile unei facultati in afara tarii, ce se intampla cu pensia de intretinere? (atat pe perioada verii -2 luni cu somaj, respectiv 4 ani de studii la zi, dar... in alta tara)?
Cel mai recent răspuns: Mamicaingrijorata , utilizator 21:06, 20 Iunie 2022
Pensia de întreținere va fi platita/datorata in continuare de debitorul obligatiei dar nu va msi fi grija#mamicii ingrijorate ci a studentului major care va avea si calitatea sa o solicite,sa faca demersuri in instanta daca nu a fost majorata,sa apeleze la un executor etc.etc..
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Legea 76/2002 pentru ajutorul de somaj.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Cele 2 luni de vacanta, de dupa finalizarea clasei a 12-a si pana la inceperea facultatii (octombrie), tatal mai are obligatia de a-i plati pensia de intretinere? Copilul a implinit varsta de 18 ani. Din toamna, tanarul student va face toate demersurile pentru a demonstra ca urmeaza cursuri la zi si, ca urmare va, primi pensia in contul lui. Pana la ce varsta poate primi pensia?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Pensia de întreținere va fi platita/datorata in continuare de debitorul obligatiei dar nu va msi fi grija#mamicii ingrijorate ci a studentului major care va avea si calitatea sa o solicite,sa faca demersuri in instanta daca nu a fost majorata,sa apeleze la un executor etc.etc..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj absolvent liceu 2011 eukyra eukyra Buna ziua, as dori sa stiu in ce conditii,un absolvent de liceu,promotia 2011,are dreptul la indemnizatie de somaj si care este termenul de depunere a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara peste 18 ani. dacă după împlinirea vârstei ... papacostas papacostas Pensie alimentara peste 18 ani. Dacă după împlinirea vârstei de 18 ani și finalizare liceu imi continui studiile la o universitate în Olanda la cursuri ... (vezi toată discuția)
Mai pot primi pensia alimentara ? tictac2 tictac2 Buna ziua. Asa cum am scris in subiect am o intrebare in legatura cu pensia alimentara. Momentan sunt student in anul I si as vrea sa stiu daca pe perioada ... (vezi toată discuția)