Buna ziua,
1. Care este termenul legal privind dezbaterea unei succesiuni notariale in interiorul caruia platile sunt mai mici sau pot exista chiar unele scutiri?
2. Care sunt aceste taxe mai mici (sau scutiri) si cum se modifica acestea dupa termenul legal de dezbatere ?
Daca dezbateti succesiunea in termen de 2 ani de la deces, sunteti scutit de plata impozitului de 1% din valoarea masei succesorale.
Veti avea de achitat doar taxele notariale si cele datorate Oficiului de Cadastru- dupa caz.
Succesiunea
Nita Lacramioara
Ce reprezintă termenul dat de la decesul defunctului, până la dezbaterea succesiunii? In articolul publicat pe siteul Dvs, specifică doar termenul de 2 ani ... (vezi toată discuția)
Succesiune
stela tanase
1.dupa decesul soacrei mele(divortata) sotul este unic mostenitor, care sunt pasii ce trebuie urmati pentru dezbaterea sucesiunii si care este termenul de ... (vezi toată discuția)
Succesiune
Theo1987bia
Bună ziua. Tatăl meu a decedat în urma cu 2 luni, și am înțeles ca dacă noi moștenitorii (mama, eu, frate) dezbatem succesiunea înainte de a se ... (vezi toată discuția)