avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca fratele meu a ocupat un apartment timp de mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca fratele meu a ocupat un apartment timp de mai mult de 15 ...

Daca fratele meu a ocupat un apartment timp de mai mult de 15 ani poate sa-l revendice prin uzucapiune? Eu am fost plecata din tara, dar detin certificat de mostenitor din 2008 (am achitat toate cheltuielile legate de succesiune). Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 08:36, 22 Iunie 2022
Bună seara!
Nu, nu este un caz de invocare a uzucapiunii!
Faceți partajul și vedeți ce și cum revine fiecăruia dintre dvs.!
Nu poate dar ar trebui sa faceti totusi demersuri pt partaj.
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Buna ziua,

Puteti realiza imparteala, oricand.

Partajul poate fi transat pe cale notariala, daca exista un acord, intre comostenitori.

In caz contrar, va puteti adresa instantei de judecata, pentru a sista starea de indiviziune.

Nimeni nu este obligat sa ramana in stare de indiviziune.

Procesul poate fi transat in lipsa dumneavoastra.

Nu este incidenta institutia uzucapiunii, in cazul bunurilor dobandite prin mostenire.

Multumesc pentru raspuns.
Să vă fie de folos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma pot opune succesiunii? camomile camomile Mama mea a murit si a ramas in urma ei o casa , suntem 3 surori dintre care una nu doreste succesiunea sau vanzarea acelui apartment. Cum se poate finaliza ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare didi98 didi98 Buna seara,aș dori să cumpăr de la mama o casa la țară.Cum trebuie procedat tinand cont ca tata a decedat de 3luni, succesiunea nu este facuta,mama ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare- cumparare teren fara ca mostenirea sa fie dezbatuta? stategh stategh doresc sa cumpar de la o doamna o suprafata de pamant . dar nu are taxa de succesiune dezbatuta si nici nu doreste,a spus ca nu castiga nimic la afacerea ... (vezi toată discuția)