avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Buna ziua, in 2008 am cumparat un teren extravilan. ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Buna ziua, in 2008 am cumparat un teren extravilan. Cand am cerut ...

Buna ziua, in 2008 am cumparat un teren extravilan. Cand am cerut extras de carte funciara am vazut ca acesta este grevat de sarcini, respectiv "C1 intabulare, drept de ipoteca in baza unui contract de imprumut cu termen de restituire la data de 20/04/2010;" "c2 interdictia de instrainare si grevare in favoarea persoanei de la c1"; si "c3 somatia nr 1 din 15/11/2011 emisa de bancpost s.a." Va rog sa-mi spuneti cum as putea face sa radiez aceste inscrieri, tinand cont ca sunt din 2009 si 2010, deci sunt prescrise. Aceste sarcini au fost inscrise de creditorii fostei mele sotii (si ea coproprietar a terenului). Motivul pentru care vreau sa cer radierea din CF este ca s-a implinit termenul de prescriptie si acesti creditori au stat in ultimii 12/13 ani in pasivitate, cand puteau sa ceara vanzarea terenului, partajul, etc. Am inteles ca pentru a radia ceva din CF imi trebuie hot jud definitiva, dar nu stiu ce obiect ar trebui sa aiba procesul pe care ar trebui sa-l incep pentru a obtine aceasta hot jud. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ionut979 , utilizator 01:44, 22 Iunie 2022
va multumesc mult pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare - cumparare apartament ipotecat, riscuri florisimi florisimi Va rog sa ma lamuriti ce poate arata urmatorul paragraf dintr-un contract de vanzare: Imobilul nu este grevat de sarcini, cu exceptia ipotecii pentru suma de X ... (vezi toată discuția)
Prescriptie ipoteca imobil Selenus Selenus Buna ziua, problema este urmatoarea: pentru un credit ipotecar ce trebuia sa se incheie in 1993 (ultima rata) care este termenul de prescriptie? Adica de la ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca bcr vedea1 vedea1 Buna ziua ! In urma achitarii integrale a unui credit ipotecar de la BCR am solicitat la banca radierea ipotecii care a constituit garantia creditului . De ... (vezi toată discuția)