mia venit o citatie in care scrie ca sunt kemat in instanta in calitate de martor in proces cu X in calitate de inculpat , X in calitate de inculpat ptr fond viol art.197c.p partea citata are dreptul la un aparator cu care sa se prezinte la termenul fixat.In cazurile prevazute de art.171 alin.2 si 3 cod procedura penala apararea este obligatorie iar in cazul nu isi alege aparator cu care sa se prezinte la termenul fixat i se va desemna un aparator din oficiu.In vederea exercetarii dreptului la aparare partea citata poate sa consulte dosarul aflat la arhiva instantei. Ce poate sa mi se intample sau ce inseamna? Dc ca martor imi trebuie aparator la ce trebuie sa ma astept ?
Cuprinsul citatiei prezentat de dvs. este un tipizat care se trimite si inculpatului si partii vatamate.
Rezultatul la care trebuie sa va asteptati intr-un proces penal nu trebuie sa depinda decat de ceea ce ati facut. Daca sunteti citat ca martor, in principiu inseamna ca aveti cunostinta despre ceea ce s-a intamplat. Aceasta nu inseamna, in principiu, existenta unei vinovatii ci numai cunoasterea posibila a unor aspecte referitoare la savarsirea faptei, care pot fi utile rezolvarii cazului. Se poate numai sa fi auzit o amenintare la adresa victimei, spre exemplu. Mai departe, instanta hotaraste, in fct. de toate aspectele concrete ale spetei.
pai de ce este obligatoriu ca martor sa am avocat ? asta nu inteleg mi se pare cam dubios ...
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Cauze de coruptie
raysa
am primit o citatie in calitate de martor in proces cu x in calitate de inculpat si altii pentru trafic de influenata (art257c.p).in caz de neprezentare se ... (vezi toată discuția)
Sal
asdasfas
niste prieteni de ai mei au intrat intro locuinta , iar eu am intrat sa ii scot afara sa nu faca ceva rau si ca nu e bine ceea ce face erau si cam beti , cei ... (vezi toată discuția)
Martor talharie
myr20ella
va rog frumos lamuriti-ma si pe mine. tatal meu e citat ca martor la talharie.
el a lucrat ca agent de paza la o banca, pana intr-o zi cand un tip a intrat ... (vezi toată discuția)