Am cateva nelamuriri privind niste notiuni de drept succesoral si, daca se poate, va rog sa ma lamuriti:
1. Bunicul meu a murit in anul 1999. Ca mostenitori sunt sotia (bunica mea) si cei ptru copii (tatal meu si inca 3 frati). Anul acesta a murit tatal meu, apoi la interval de cateva zile bunica mea. Dupa bunicul meu, s-a emis un titlu de mostenitor, in care se precizeaza cota succesorala insa nu sunt precizate bunurile. Acum a fost reluata mostenirea bunicului meu si este dezbatuta si mostenirea bunicii mele.
Intrebarea este ce cota succesorala voi avea? Eu mai am un frate. Am inteles ca se imparte totul la 5 ( cei trei copii ramasi in viata ai bunicii mele & eu cu fratele meu m). Este adevarat?
2. Cum ii pot forta pe ceilalati mostenitori sa vindem bunurile dobandite? Este vreo parghie legala? Nu vor vinde de buna voie.
Averea bunicilor se imparte la 4, nu la 5. Dvs impartiti cu fratele o partea, cea cuvenita tatalui dvs.
Ii actionati in judecata pt partaj, nu sunt obligati sa vanda, daca nu vor sa vanda, le pastreaza ei si va dau sulta pt partea dvs.