avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfiintare loc de munca - Urgent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfiintare loc de munca - Urgent

Lucrez la o companie care a modificat CIM-ul, adaugand clauze care sunt contrare Codului Muncii.
Intrucat nu am fost de acord cu semnarea noului contract in forma propusa de companie, iar compania nu a acceptat nici un fel de negocieri, am primit o decizie de desfiintare a postului pe care il ocup.
Cum pot sa contest aceasta decizie, in ce masura ea sa fie anulata sau ce implicatii ar putea avea o astfel de contestatie?
Va rog sa imi dati orice sugestii. Multumesc
Cel mai recent răspuns: ccrgn , utilizator 08:17, 29 Septembrie 2006
Da...cred ca Diana are dreptete cu medierea, s-ar putea sa fie pierdere de timp. Era bine daca aveai inspiratia sau posibilitatea sa faci o copie a clauzelor cu care zici ca a vrut sa-ti modifice CIM-ul, asa puteai dovedi mai usor cauza pentru care ti sa desfiintat postul. Si inca ceva ;conteaza foarte mult ce ti-a scris in decizia de desfiintare a postului. Angajatorul nu poate invoca in fata instantei alte motive de fapt sau de drept decat cele precizate in decizia de concediere. Cit despre avocati .... eu sunt din provincie asa ca imi pare rau nu pot sa-ti recomand dar mai incearca pe forum poate te ajuta cineva. MULT SUCCES!
desfiinţarea unui post trebuie să aibă la bază o decizie a Consiliului de Administraţie. În plus, pentru a demostra că această desfiinţare este reală si seriosă, postul trebuie să nu mai apară în organigramna societăţii şi în statul de funcţii. În general se porneşte de la un raport economic în care se precizează necesitatea desfiinţării postului.

Decizia trebuie să aibă ca temei de drept art. 65 alin 1 Codul Muncii (reorganizare societate).

Poţi demonstra foarte uşor că desfiinţarea postului s-a făcut abuziv.
Nu cred că cei din societate au prevăzut toate aceste aspecte anterior emiterii deciziei tale.

În decizia de desfiinţare a postului trebuie precizat care anume post a fost desfiinţat şi trebuie avut în vedere postul, nu persoana.

O poţi contesta la Tribunal, se dispune reintegrarea şi societatea va fi obligată la plata drepturilor salariale care ţi s-ar fi cuvenit. Între timp, caută-ţi de luncru, căci nu poţi colabora cu cei care nu sunt dispuşi s-o facă.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medierea conflictelor de interese mike250 mike250 Medierea conflictelor de interese Notiunea de mediere A media inseamna a mijloci o intelegere intre doua sau mai multe parti adverse. Juridic, ... (vezi toată discuția)
Mediere inainte de contestarea deciziei de concediere Amalia73 Amalia73 Buna ziua, pentru contestarea unei decizii de concediere inainte de a inainta un proces in instanta este obligatorie medierea? Nu mi se pare logic sa cer eu ... (vezi toată discuția)
Desfiintare de post in perioada platii stimulentului de insertie madyyy13 madyyy13 Buna ziua , Angajatorul poate defiinta postul daca ma aflu in perioada platii stimulentului de insertie ? In plus inainte ca copilul sa implineasca 2 ani ... (vezi toată discuția)