avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru/intabulare imobil detinut de mai multi ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru/intabulare imobil detinut de mai multi proprietari fara acordul acestora

Buna ziua.
Detin cota de 1/2 dintr-un imobil construit in 1920. Cealalte jumatate este detinuta de fratele meu care a decedat si in urma caruia nu s-a facut succesiunea. Nu este partaj facut intre mine si fratele meu. Mostenitorii acestuia nu se inteleg, se cearta si isi pun ”piedici” continuu. Imobilul nu este intabulat, as vrea sa fac intabularea si inrgistrarea acestuia in cartea fnciara pe cheltuiala mea. Pot sa fac acest demers, in acest moment, fara acordul mostenitorilor fratelui meu?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Chan , utilizator 12:32, 24 Iunie 2022
Presupun ca detineti in baza unui CM cota de 1/2. Dar singur nu puteti face nici cadastru si nici intabulare. Le veti putea face impreuna cu mostenitorii fratelui, dupa eliberarea CM-ului in urma dezbaterii succesiunii fratelui. Atunci evental veti putea face si un partaj, daca veti dori, dupa cadastru si intabulare.
Da, certificat de mostenitor.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament dalin23 dalin23 Buna ziua. Va rog, daca puteti, sa ma lamuriti in legatura cu cateva aspecte referitoare la un testament. O doamna detine impreuna cu fratele ei (acesta a ... (vezi toată discuția)
Cedarea sau vânzarea unei parti Anisoaraflori Anisoaraflori Bună ziua, suntem 4 frați moștenitori. S-a stabilit ca fiecare avem 1/4 din imobil. Unul dintre frați vrea sa îmi dea partea lui. Se poate face acest ... (vezi toată discuția)
Succesiune Mona21 Mona21 IN 2008 MI-A MURIT TATAL, LASANDU-MI CA MOSTENIRE 1/2 DIN CASA PARINTEASCA SI TERENUL AFERENT CASEI, CEALALTA JUMATATE FIIND A SOREI LUI.IN MAI 2009 AM FACUT ... (vezi toată discuția)