avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot pleca de la 17 ani de acasă?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot pleca de la 17 ani de acasă?

Bună ziua. Am 17 ani, nu am o relație foarte bună cu părinții mei, de fapt am o relație foarte proastă cu ei, chiar groaznică, ei neavând grija de mine și neglijându-mă de la o vârstă fragedă. Am o relație cu un băiat de ceva timp, iar eu îl cunosc pe acesta de câțiva ani buni. El este în cunoștință de cauză cu ceea ce se întâmplă în casa mea. Iar eu am tras concluzia că cel mai bine ar fii să părăsesc casa părintească și să mă mut cu acesta când va venii în țară. Ideea este că nu știu cât de legal ar fii să plec, chiar dacă eu sunt de acord cu asta și sunt destul de mare să fac o alegere. Nu vreau să-i creez nici lui probeleme și nici să mai locuiesc cu părinții mei, ei mi-au spus să plec odată și să-i las în pace, dar mi-e frică să nu își schimbe alegerea și să dorească să mă ia înapoi acasă, pot face ceva în legătură cu asta? Pot pleca de acasă fără ca ei să-mi dea acordul?
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 16:34, 27 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.

Raspunsul este DA..
E cel scurt.
Cel lung e pe bani, la psiholog...
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2022
Lăzăruţiu Lucian, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am 17 ani, împliniți în februarie! sunt împreună ... GEO1103 GEO1103 Bună ziua! Am 17 ani,împliniți în februarie! Sunt împreună cu un băiat care are vârstă de 20 de ani;suntem împreună de 2 ani și 3 luni,stam ... (vezi toată discuția)
Caut intelegere si raspunsuri deliaalexandra28 deliaalexandra28 Buna ziua! Am sa incep printr-o intrebare pe care am vazut ca multe adolescente de varsta mea ( mentionez ca am 17 ani ) au pus-o: Eu vreau sa ma mut la ... (vezi toată discuția)
Drepturile la 16 ani Queen10 Queen10 Buna ziua am 16 ani, iar iubitul meu 18 ani si suntem impreuna de 1 an si 3 luni. Tatăl meu biologic m-a parasit cand aveam numai 10 luni asa ca acuma am un ... (vezi toată discuția)