avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune- valoare imobil succesiune vs valoare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune- valoare imobil succesiune vs valoare imobil evaluare? ...

Succesiune- valoare imobil succesiune vs valoare imobil evaluare?
Buna dimineata, in urma mortii unuia dintr-e parinti am mostenit o parte dintr-un imobil.
Mi-au fost prezentate actele si evaluarea a fost facuta folosind grila notariala,totul pregatit de sotul mostenitor. Calculate aratau in regula dar valoarea a parut sub piata iar din diferite motive nu am reusit sa ma prezint la notar in termen sa semnez.
Acum am fost chemat in instanta ca parat pentru partaj.
Ce alte optiuni sunt in afara de a accepta evaluarea notariala? Cum ar trebuii sa procedez ? In general o evaluare a unui expert evaluator este mai mare decat evaluarea folosind grila notariala?Avocatul partii reclamante parea ca ar dorii sa nu se faca o evaluare de catre un expert.
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 10:20, 27 Iunie 2022
Ce treaba aveti cu evaluarea? Trebuie sa plateasca cineva sulta? Ca CM-ul e pe cote, nu pe valoare. Evaluarea din grila notarului e pentru calculul taxelor notariale; nu are legatura cu cotele de mostenire. Pentru partaj in instanta si o eventuala plata a unei sulte veti cere o expertiza si expertul va evalua in functie de niste criterii care nu au legatura cu grila notariala. De-obicei foarte aproape de valoarea pietii.
Cotele au fost stabilite. Imi revine sulta 1/8 din valoarea X. Valoarea X a fost stabilita pe baza grilei notariale.
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2022
Dani2016, utilizator
Solicitati expertiza. Cel mai probabil va iesi o valoare mai mare decat cea din grila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sulta mostenire leusan leusan daca intr-un proces de iesire din indiviziune 2 dintre mostenitori vor sa-i lase celuilalt dar nu degeaba ci contra unei sulte dar nu stiu cat ar valora ... (vezi toată discuția)
Impartire bunuri succesiune Wanna2211 Wanna2211 Buna seara. Se da următoarea problema pentru care am nevoie de un sfat. In urma decesului bunicilor dezbatem succesiunea pentru următoarele bunuri:1 ... (vezi toată discuția)
Succesiune la un imobil supraevaluat: cum se plătesc sultele precizate în sume fixe dacă nu se vinde la prețul stabilit? karrigan karrigan Buna seara, Urmeaza sa dezbat o succesiune pentru unul din parinti, la partaj ne prezentam: 1 sot in viata 1 fiu 1 fiica vitrega, din prima casatorie a ... (vezi toată discuția)