Succesiune- valoare imobil succesiune vs valoare imobil evaluare?
Buna dimineata, in urma mortii unuia dintr-e parinti am mostenit o parte dintr-un imobil.
Mi-au fost prezentate actele si evaluarea a fost facuta folosind grila notariala,totul pregatit de sotul mostenitor. Calculate aratau in regula dar valoarea a parut sub piata iar din diferite motive nu am reusit sa ma prezint la notar in termen sa semnez.
Acum am fost chemat in instanta ca parat pentru partaj.
Ce alte optiuni sunt in afara de a accepta evaluarea notariala? Cum ar trebuii sa procedez ? In general o evaluare a unui expert evaluator este mai mare decat evaluarea folosind grila notariala?Avocatul partii reclamante parea ca ar dorii sa nu se faca o evaluare de catre un expert.
Ce treaba aveti cu evaluarea? Trebuie sa plateasca cineva sulta? Ca CM-ul e pe cote, nu pe valoare. Evaluarea din grila notarului e pentru calculul taxelor notariale; nu are legatura cu cotele de mostenire. Pentru partaj in instanta si o eventuala plata a unei sulte veti cere o expertiza si expertul va evalua in functie de niste criterii care nu au legatura cu grila notariala. De-obicei foarte aproape de valoarea pietii.
Sulta mostenire
leusan
daca intr-un proces de iesire din indiviziune 2 dintre mostenitori vor sa-i lase celuilalt dar nu degeaba ci contra unei sulte dar nu stiu cat ar valora ... (vezi toată discuția)