avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... iesire din indiviziune dupa divort,fara partaj ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

iesire din indiviziune dupa divort,fara partaj imobiliar

iesire din indeviziune dupa divort,fara partaj imobiliar
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Partajul inseamna chiar sistarea starii de inviziune, el se poate realiza in timpul casatoriei, in situatii de exceptie, ori dupa incheierea casatoriei.

Actiunea poate fi promovata oricand.

Astfel, este sistata starea de devalmasie, prin partaj, fiind determinate cotele-parti din dreptul de proprietate.

Bunurile pot fi atribuite unuia dintre copartasi, iar celalalt este obligat sa remita o sulta, de principiu.

Vanarea prin liciatie publica are loc numai daca niciuna dintre partile litigante nu solicita, spre atribuire, bunurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj mihaela11_teo mihaela11_teo Buna ziua,am divortat de 7 ani si avem in comun un apartament cu 2 camere si un copil major.Dupa divort nu am facut partajul iar eu m-am recasatorit. Eu mai ... (vezi toată discuția)
Divortt partaj! lacri76 lacri76 Buna ziua!acum 8 ani am cumparat cu sotul impreuna un apartament prin credit ipotecar semnand contractul pe 30 de ani!avem impreuna un copil de 6 ani dar viata ... (vezi toată discuția)
Vânzare jumătate proprietate Serve Serve Unul din parintii mei dorește sa își vândă jumătate din proprietate iar celalalt nu. Poate sa își vândă dreptul de proprietate? (vezi toată discuția)