avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Initierea negocierii colective Un SRL cu 25 angajati ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Initierea negocierii colective Un SRL cu 25 angajati trebuie ...

Initierea negocierii colective
Un SRL cu 25 angajati trebuie sa inițieze negocierea contractului colectiv de munca.
Am înțeles ca nu este eblogatorie încheierea ctr. Colectiv dar e obligatorie initierea procedurii
Imi explica cineva, va rog care sunt pasii?
alegerea reprezentantului salariaților..adunare generala, care e procedura mai exact?
Participa toți angajații SRL unui, inclusiv persoanele din conducere?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:22, 28 Iunie 2022
Pasi:
- convocare adunare generala salariati în scopul alegerii reprezentantilor acestora;
- după alegerea lor, anunțarea conducerii cine sunt reprezentanții salariatilor in vedere participării ka negocierea ccm
-inițiativa negocierii o are angajatorul care va propune prima data de întâlnire, locul și ora.
- începerea negocierilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Initiere negociere ccm RuxandraLarisa RuxandraLarisa Care sunt pasii care trebuie urmati atunci cand firma doreste sa initieze negocierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate. In cazul in care nu ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la peste 20 angajati trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Exista vreo prevedere legala conform careia un angajator cu mai mult de 20 salariati este obligat sa incheie Contract Colectiv de Munca la nivel de ... (vezi toată discuția)
Ccm comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, As dori si eu sa-mi spuneti etapele incheierii unui CCM pana la faza de negociere (aici nu se va opri...) si daca se poate modele pentru fiecare ... (vezi toată discuția)