avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

Buna ziua,
Va prezint urmatoarea situatie.
Inainte sa moara mama soacra a facut un testament prin care lasa mostenire un apartament in cota de 1/2 mie( nora) si 1/2 sotului meu (fiul ei). Mentionez ca sotul meu mai are o sora careia, defuncta nu i s-a lasat mostenire din apartament, Doresc sa stiu in cazul in care sora va contesta testamentul,care sunt o obligatiile mele legale..
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:23, 28 Iunie 2022
Sora sotului va putea sa conteste testamentul in limita rezervei sale succesorale, adica 1/2 din ceea ce i s-ar fi cuvenit in calitate de mostenitor. Si va putea avea castig de cauza in cazul in care soacra nu i-a lasat ei nimic sau i-a lasat mai putin decat i s-ar fi cuvenit ca mostenitor legal (dvs. si sotul sunteti mostenitori testamentari in cazul acesta). La ce va referiti cand spuneti "obligatii legale"?
Multumesc. Succesiunea nu s-a facut pentru ca sora sotului locuieste in strainatate si refuza sa vina .Nu locuim in acel apartament dar am investit in el, am platit impozite , taxe, intretinere la asociatia de proprietari, Soacra mea a detinut doar acest apartament. Nu mai exista alte bunuri. "Obligatii Legale" m-am referit la acea cota de 1/2 in situatia in care soacra mea a refuzat categoric sa ii lase ceva mostenire. Daca eu am investit in acel apartament cum se va determina rezerva succesorala
Timpul curge în favoarea dvs. (discutați în particular cu un avocat.)
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2022
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament pentru nepoti nerama nerama Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire: soacra mea a avut o matusa de gradul 3 de care a avut grija si care i-a lasat prin testament mai multe imobile dupa cum ... (vezi toată discuția)
Mostenire Iustina2 Iustina2 As dori sa ma lamuriti in legatura cu mostenirea pt copil. Sunt o mama divortata cu un copil.Fostul meu sot are un apartament cu doua camere,si pe viitor as ... (vezi toată discuția)
Rezerva succesorala utillllizator01 utillllizator01 Buna ziua! Am si eu urmatoarea problema: suntem 2 frati iar mama noastra, inainte sa moara a lasat un testament catre o terta persoana prin care i-a lasat ... (vezi toată discuția)