Buna .
Va rog sa-mi spuneti in caz de divort sau decesul sotului ce se intampla? Raman in strada,desi am muncit la constructia casei ?
Sunt cu sotul din 08.08.1999, in 09.08.2008 ne-am casatorit fara a incheia vre-o conventie matrimoniala.
1. pe 08.03.2001 sotul a cumparat un teren pe numele lui
2. din 2005 locuim impreuna
3. in 03.2007 a fost emisa autorizatia de constructie pe numele lui
4. impreuna am ridicat casa,procesul verbal de receptie de terminare a lucrarii de constructie este pe 10.04.2016
5. din data casatoriei, 09.08.2008 am domiciliul la adresa casei desi nu exista.
6. Temelia la casa este turnata in 2010.
Avem doi copii minunati , viata este roz...dar daca......ce pot face???
În caz de deces moșteniți.
Daca divorțați o sa analizeze avocatul dacă nu aveți drept de creanță.Pare sa aveți.
Sa mergeti și cu actele la avocat deoarece asa se analizează cazul.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nici nu aveați cum sa fi încheiat atunci vreo convenție matrimoniala, pentru ca sunt reglementate abia din octombrie 2011, când a întrat în vigoare noul Cod civil.
Toate lucrurile s-au întâmplat în timpul căsătoriei.
Indiferent pe numele cui.
Asta înseamnă că tot ce ați dobândit în timpul căsătoriei este bun comun.
La decesul soțului, veți moșteni o cota parte, in calitate de soție supraviețuitoare
Ce puteti face? Sa stati extrem de linistita de vreme ce bunurile dobandite in timpul
casatoriei sunt bunuri comune!
In plus, aveti vocatie succesorala in caz de deces!
Divort
ContSters86398
bun ziua
as dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns
impreuna cu sotul meu am construit o casa pe terenul socrului-pe numele acestuita
Daca ar fi sa ... (vezi toată discuția)
Sfat
miha1974b
Fiica mea are un teren iar in toamna se casatoreste. Noi parintii impreuna cu tinerii ,vrem sa ne facem 2 case pe acel teren si am inceput deja demersurile la ... (vezi toată discuția)