avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Impartire pe centre de cost a energiei electrice in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Impartire pe centre de cost a energiei electrice in cazul Asociatiilor de Proprietari

Buna ziua,
Exista cadru legal pentru impartirea pe centre de cost a facturii de energie electrica in cazul Asociatiilor de Proprietrari? Concret, blocul nostru consuma energie electrica indiferent de numarul persoanelor care locuiesc in apartamente (de exemplu energia consumata pentru design: irigarea gazonului din jurul blocului care se face cu hidrofor; interesul tuturor proprietarilor, indiferent daca locuiesc sau nu in bloc la un moment dat, este ca acest gazon sa existe; iluminarea parcului din jurul blocului, cca 10 becuri care consuma indiferent daca in bloc locuieste o persoana sau 30 de persoane; etc.). Suntem in situatia cand locatarii care au declarat nr. de persoane trebuie sa suporte costuri pentru facilitati de care se bucura toti proprietarii, indiferent daca locuiesc permanent si nu s-au declarat, sau locuiesc temporar ori deloc (momentan). Am vrea sa gasim o solutie pentru a imparti factura de energie electrica in mod cat mai echitabil,
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2022
tibirk, utilizator
Cel mai recent răspuns: tibirk , utilizator 19:42, 29 Iunie 2022
Dar nu dorim sa le oprim si nu se pune problema ca "nu-i cap".. Noi incercam sa gasim o solutie legala, astfel incat sa impartim cat mai echitabil cheltuielile cu energia electrica consumata de hidroforul gazonului atunci cand nu sta nimeni in bloc. Si daca se intampla sa stea 1-2 familii nu-i normal sa ii punem pe ei sa plateasca toata factura de curent pt irigatia gazonului deoarece ne dorim cu totii sa avem acel gazon irigat deci interesul este al tuturor. (Gazonul este doar un exemplu, avem mai multi consumatori de energie electrica ce nu tin de nr. de persoane care sunt prezente la un moment dat).
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2022
tibirk, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire procentuala spatiu comun Marcel_Savu Marcel_Savu Sunt proprietarul unui apartament de 2 camere intr-un bloc nou cu o singura scara si parcare subterana. Problema este ca la intocmirea documentatiei blocului ... (vezi toată discuția)
Administrator rezidentiale calcul liste locatar456 locatar456 Buna seara, Sunt un proaspat administrator de rezidential din sectorul 5 si am cateva nelamuriri pentru care am rugamintea sa ma ajutati: - exista pompe ... (vezi toată discuția)
Facturi uriase electricitate sistem degrivare rampa parcare Emil M. Emil M. Buna, locuiesc intr-un bloc cu 100+ apartamente. Blocul are o parcare subterana pentru masini pe 2 nivele, unde detin un loc. La rampa de access, in urma unei ... (vezi toată discuția)