avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Bunicii mei din partea mamei au decedat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Bunicii mei din partea mamei au decedat ambii acum ...

Buna ziua!
Bunicii mei din partea mamei au decedat ambii acum 20 ani. Acestia aveau 4 copii, dintre care ceilalti 3 ( cu exceptia mamei mele) sunt inca in viata. Mama a decedat la 8 luni dupa ce au decedat bunicii. Pana acum nu s-a deschis inca succesiunea pentru bunicii mei, si nici pentru mama, insa acum unul din unchii mei doreste sa deschida succesiunea, iar notarul la care a fost el sa intrebe de acest lucru, i-a transmis ca eu, in calitate de urmas al mamei mele care a decedat inainte de deschiderea succesiunii nu mai am drept la mostenirea din partea bunicilor mei, intrucat la momentul la care se deschide succesiunea, mama mea care i-ar fi mostenit pe bunici mei nu mai este in viata. Va rog daca poate cineva sa-mi spuna daca acest lucru este corect. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 15:23, 28 Iunie 2022
Nu este corect. Mergeti la un notar competent. Desi, sincer, ma indoiesc ca un notar a putut debita asemenea tampenie. Posibil sa fiti mintita de unchi. Mergeti si solicitati dezbaterea succesiunilor dvs. (bunic, bunica, mama) in ordinea in care au decedat. Dupa teoria unchiului, nici bunicul supravietuitor nu ar mosteni ca e decedat la data dezbaterii si, in consecinta, nici el, unchiul nu si-ar mosteni parintii ceea ce este o aberatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte sunt necesare pentru dezbaterea succesiunii? dana87 dana87 O matusa a mamei mele a decedat si neavand mostenitori banuiesc ca au ramas mama mea si fratele ei. As vrea sa stiu ce acte trebuiesc facute ca mama mea sa ... (vezi toată discuția)
Testament autentic Georgyana22 Georgyana22 Testament autentic Bună ziua!. Am un testament autentic lăsat de la bunica și bunicul meu făcut în anul 1996. Din păcate ei au decedat,având 2 copii ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire mirela tuleu mirela tuleu Buna ziua, sunt interesata de o anumita procedura si anume deschiderea de succesiune dupa bunica mea. A ramas in urma ei un teren pe care dorim sa construim ... (vezi toată discuția)