avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum arata un model de cerere pt suspendarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum arata un model de cerere pt suspendarea contractului de munca

buna ziua.ma numesc elena si am o nelemurire.nu stiu exact cum sa completez o cerere pentru suspendarea contractului de munca deoarece trebuie sa imi depun actele pentru indemnizatia de crestere copil.as dori sa o scriu corect pt a nu exista nelamuriri.multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:05, 27 Iulie 2012
nu exista un model de cerere. faceti o simpla cerere in care aratati ce doriti (suspendarea contractului individual de munca) si motivul (depunerea unor acte pentru....). n-ar fi mai bine ca in acest caz sa va luati o zi doua de concediu de odihna sau zile libere, nu cred ca merita facuta o asemenea cerere...
d-le director
subsemnata ..... ( datele de identificare ) , angaja la ..... , in functia de ....... va rog sa-mi aprobati cerere pentru suspendarea contractului individual de munca in temeiul art. 51 alin 1 lit a) din Codul muncii respectiv pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani , incepand cu data de .... pana la data de .....
se anexeaza certificatul de nastere al copilului
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2010
ENGFULL, utilizator
buna ziua

scrie undeva ca esti obligat sa anexezi certificatul de nastere, un alt act din care sa rezulte ca existe nasterea nu este posibil?
Nu scrie nicaieri ca trebuie atasata copia certificatului de nastere .. insa dovada nasterii copilului se face prin certificatul de nastere ...

art.1 din Legea nr.119/1996:
Actele de stare civila sunt inscrisuri autentice prin care se dovedeste nasterea, casatoria sau decesul unei persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nasterea unui copil in ccc iulik_iulik iulik_iulik Buna ziua, primul concediu de crestere copil se termina in 10 ianuarie 2017 iar al doilea copil se va naste in luna noiembrie 2016, as vrea sa stiu cum trebuie ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil PaulaArdelean34 PaulaArdelean34 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cum procedez in cazul unei salariate care va intra in concediu de crestere copil. Cum ii suspend contractul de munca. Din ... (vezi toată discuția)
Cerere prelungire suspendare contract de munca Catalina2003 Catalina2003 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un model de cerere de prelungire a suspendarii contractului de munca. Mentionez ca sunt in concediu de crestere copil, cel ... (vezi toată discuția)