avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara Suntem trei frați și mama noastră care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara Suntem trei frați și mama noastră care trebuie ...

Bună seara
Suntem trei frați și mama noastră care trebuie să facem succesiune în urma decesului tatalui nostru. Problema e că mama și cu doi frați ai mei au deschis proces pentru partajare fără știrea mea și au spus la tribunal că de mine nu mai știu nimic, nu mă găsesc, cu toate că eu țin legatura telefonic cu mama și unul din frați.Locuiesc în Italia. Întrebarea mea este ce pot face să opresc acest proces, sa facem succesiunea normal, că și eu am ajutat familia cât am putut și am și eu dreptul la moștenire după tata.
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 10:59, 29 Iunie 2022
Va constituiti parte in proces. IIndiferent de cat ati ajutat sau nu familia, aveti dreptul la mostenirea dupa tata in calitate de descendent.
Da, sunt dar în calitate de pârât. Până acum o săptămână nici nu știam de proces. Prin acest proces se vrea îndepărtarea mea de la moștenire. Caut o soluție de la distanta pt că nu pot merge acum în țară.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2022
alejandra, utilizator
de ce s-a ajuns in instanta? faptul ca sunteti in calitate de parat nu inseamna ca cineva vrea sa va inlature; probabil ca nu au stiut de unde sa va ia pentru procedura notarialla si au deschis actiune in contradictoriu cu dvs. pentru a se putea dezbate succesiunea; in orice proces exista reclamant si parat, nu e alta posibilitate; cineva cheama in judecata pe altcineva; in cazul dvs., pentru dezbatere succesiune si partaj sau doar pentru succesiune sau doar pentru partaj daca succesiunea a fost dezbatuta si exista CM. Puteti da procura de reprezentare cuiva sau puteti sa va angajati avocat. Nu este nevoie sa fiti prezent

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire dupa 30 de ani de la deces ionmoromete ionmoromete Dupa decesul ultimului parinte(respectiv a mamei) a fost facuta succesiune( s-a dat renuntare din partea descendentilor in favoarea unuia singur),dar nu a fost ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor INGINEL INGINEL Buna ziua Matusa mea din partea mamei a decedat, ea a fost casatorita cu unchiul care avea o fiica din prima casatorie. Unchiul a decedat in 2004, dar nu sa ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire in favoarea mamei maruis maruis Am urmatoarea situatie: suntem 3 frati, tatal a decedat in urma cu 10 ani. Noi am dori sa deschidem succesiunea si sa renuntam toti in favoarea mamei noastre. ... (vezi toată discuția)