Buna ziua ,
Am o problema legata de o magistrala de utilitati a Termoenergetica(apa calda+caldura) care trece prin curtea mea pe la 1 m de fereastra , demisol locuibil.
Anul acesta au fost 3 avarii in urma carora mi-au afectat peretii din interiorul casei +distrugerea hidroizolatiei de la demisol .+ 2 pomi fructiferi cires si visin ,uscati in 2 saptamani de la primul incident.
la primul incident i-am lasat sa sparga curtea si sa repare , asteptand sa imi plateasca si pagubele provocate.fapt ce nu s-a intamplat.
La 1 luna li s-a spart iar tevile , dar in lipsa dorintei de a ma despagubi pentru daune , le-am refuzat accesul .Au solicitat prin executor judecatoresc 12 zile calendaristice in care sa dispuna de curte si de bunurile din interiorul curtii. Li sa refuzat pe acelasi principiu.
Dupa refuz , au "scos" tevile de termoficare din curte(au instalat traseu nou/tevi noi ) si le-au muta pe strada(subteran) .La finalizarea lucrarii , m-au inundat din nou , deoarece au legat noua instalatie in T si cu vechea instalatie , apa mergand si spre Punctul termic si inapoi pe la mine prin curte , pe vechea instalatie , care este taiata la capat , inundandu-ma din nou .
A fost deschis proces la TS6 , pentru ordonanta preşedinţială , instanta neadmitand cererea.
Acum sunt chemat la apel la Tribunalul Bucuresti , prin care insista sa
sape in continuare sa inlocuiasca vechea instalatie.
Conditionat de interesul dv aveti varianta sa acceptati executarea de lucrari in proprietate impunand conditii pentru recuperare prejudicii de la evenimentele anterioare care trebuisc probate si evaluate legal
Prejudiciile pot fi probate cu dosarul de dauna de la firma de asigurare ? Imobilul este asigurat si are dosar de dauna deschis.
Pe langa obligatii se pare ca vem si drepturi neprecizate de Termoenergetica in cerintele lor .
Legea 51/2006 serviciilor comunitare de utilităţi publice.
ART. 36 Jurisprudență
f) să plătească chirii pentru folosirea temporară a terenurilor şi să aducă terenurile şi
obiectivele afectate de lucrările de intervenţie sau de investiţii în starea anterioară începerii
acestor lucrări;
art 37
(1) Intervenţiile pentru efectuarea lucrărilor de retehnologizare, întreţinere şi reparaţii la
construcţiile sau instalaţiile aferente sistemelor de utilităţi publice, stabilite prin programele
anuale, care impun întreruperea furnizării/prestării serviciilor se aduc la cunoştinţa
utilizatorilor cu cel puţin 10 zile înainte de data programată.
(4) Ocuparea temporară a unor terenuri pentru lucrări de intervenţie, înfiinţare, extindere,
retehnologizare, reparaţii şi revizii planificate la sistemele de utilităţi publice, care se execută
într-o perioadă mai mare de 72 de ore, se va face pe baza acordului prealabil al deţinătorilor
de terenuri şi cu plata despăgubirilor cuvenite, stabilite potrivit reglementărilor legale în
vigoare. Dacă cu ocazia executării lucrărilor se produc pagube proprietarilor din vecinătatea
sistemelor de utilităţi publice, operatorii au obligaţia să plătească despăgubiri acestora, în
condiţiile legii.
Asociatie de locatari
sorin10
Buna ziua
Am si eu o problema pentru a carei rezolvare va solicit ajutorul.
La inceputul anului 2009 vreo 50 de locatari din blocul in care locuiesc au decis ... (vezi toată discuția)