Pot da in instanta o firma in capitala, daca eu sunt din provincie si firma tot din provincie si nu activeaza deloc in capitala?
As dori asta pentru ca am auzit ca sumele sunt mai mari, si tribunalul e mai greu de influentat. Adica nu e ca intr-un orasel mic unde patronul firmei e var cu primarul si ginerele judecatorului.
Sa va dau si motive:
Este o firma care are contracte cu primariile din zonele rurale, se are bine cu toata lumea cu influente in oras. Se zvoneste ca ar fi incercat sa-l dea mai multi in instanta dar nimeni nu a castigat. Procese nu am gasit nici cu firma lui nici pe numele lui, deci poate sunt doar zvonuri, dar as vrea sa fiu precaut.
In functie de natura litigiului, exista o competenta legala exclusiva sau alternativa. In majoritatea cazurilor este cea de la sediul paratului, depinde insa de obiectul litigiului, nu puteti alege dvs instanta care va convine daca nu aveti dispozitie legala in acest sens.
Din cate am citit pana acum, poti sa dai pe cineva in judecata unde vrei tu. Daca ai avocat din Bucuresti, ii dai in judecata in Bucuresti.
Din ce ati spus dvs insa, am inteles ca nu prea (nu stiu de ce ca stiu persoane care au facut-o - e posibil ca sediul mare al firmei care a fost data in judecata sa fi activat in capitala), dar am mai citit si despre stramutare, care costa aprox 1000 de lei, si astfel se muta procesul intr-o alta localitate.
Am vrut sa stiu mai multe detalii despre "cum" sa fac acest lucru.
Adica omul e plin de relatii la mine in oras, nici nu are rost sa incerc sa ma judec cu el aici.
Ascultati ce spun avocatii adevarati si nu intepretati dvs dispozitiile legale dupa cum va doriti pt ca nu asa functioneaza justitia.Cerere de stramutare se poate face dar trebuie dovedita nu se motiveaza cu generalitati..