avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. Fostul soț mi-a intentat proces pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. Fostul soț mi-a intentat proces pentru stabilire ...

Bună ziua. Fostul soț mi-a intentat proces pentru stabilire program de vizitare copii. În cadrul audierii probei cu martori fostul sot a propus ca martor o judecătoarea din cadrul secției penale a Tribunalului .
Nu am vazut-o în viata mea pe aceasta judecătoare. Nu o cunosc. Dar avocata fostului soț a susținut ca aceasta judecătoare a asistat de mai multe ori la derularea programului de vizitare a copiilor de către fostul soț (care de cele mai multe ori se desfășura în locuri publice și în prezenta mea, deoarece copiii erau mici).
Sunt curioasa ce ar putea spune aceasta necunoscuta despre mine și copiii mei, dar totuși....are dreptul sa depună marturie aceasta judecătoare?. Părerea mea e ca vine ca și martor doar la intimidarea instantei de judecata care judeca cazul meu( o judecătoare tanara de la judecatorie) și mai mult decât atât.....avocatul meu nu ar putea sa ii pună nicio întrebare incomoda....pentru ca pe viitor avocatul va trebui sa reprezinte interesele altor clienți în fata tribunalului secția penala, chiar în fata acestei judecatoare-martor.
Nu se poate face o sesizare? Prin care sa nu poată sa depună marturie aceasta judecătoare?
Va mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 11 Iulie 2023
Ioana L., utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:59, 12 Iulie 2023
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca cunoaște detalii poate fi audiata.

Incercati sa angajati avocat din alt județ dacă vreți sa evitați problema cu temerea legata de avocatul dvs.
Aveti dreptate,în provincie avocatii se cam tem de judecători și pot apărea probleme.
Este cam haos în provincie...și sunt foarte greu de strunit judecatorii din orășelele mici.
Asa se procedează.

Avocatul din alt județ nu va întâlni prea curând judecătoarea martor și nu va avea retineri în a adesea întrebări sau chiar de a hartui în limite legale martorul.

București 2023
Ultima modificare: Marți, 11 Iulie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ce spune un martor trebuie analizat de către judecător, inclusiv din punct de vedere al subiectivității sale.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceți și o cerere pentru strămutarea cauzei, deoarece, așa cum corect ați sesizat, teama potențială avocatului de a chestiona acest martor este doar o parte din problemă. Judecătoarea mai tânără investită cu dosarul poate fi într-adevăr intimidată/influențată de mărturia colegei mai în vârstă. Iar dacă vi se admite cererea și se strămută cauza în altă parte, angajați un avocat de acolo, mai ales unul care foarte rar are sau nu are niciodată cazuri la instanța unde se judecă în prezent cazul dumneavoastră.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, ar fi utila o cerere de stramutare dar greu de spus dacă s-ar admite.
Problema de baza nu ar fi aceea de depozitie a martorului judecator ci de alte lucruri.
Insa, pe de altă parte, riscul ar exista și dacă nu ar fi audiat martorul respectiv.
Avocatii înțeleg de ce...
Nu știu insa în ce măsură vor accepta ideea judecatorii care ar judeca strămutarea...sau dacă ar vrea sa înțeleagă...

Exista și riscul aferent ca judecatorul cauzei sa fie avocatul partii adverse sub aspectul comportamentului la sedintele de judecată ceea ce se poate întâmpla destul de des în astfel de procese.
Avocatii înțeleg ce spun...
În opinia mea, cea mai mare problemă este aceea ca CEDO a lăsat o mare marja de apreciere instantelor care judeca procese de dreptul familiei.
Nu prea mai au avocatii pârghii de control asupra judecătorilor...

București 2023

Ultima modificare: Miercuri, 12 Iulie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Audierea martorilor fara avocatul apararii onicutza onicutza buna ziua! am si eu o intrebare.untr-un proces de uzucapiune au fost audiati martorii fara avocatul apararii.deasemanea martorii reclamantei au depus marturie ... (vezi toată discuția)
Interdictia exercitarii profesiei de avocat - art.20 din l51/1995 ContSters46797 ContSters46797 Buna ziua, Am tot cautat pe sfantul google dar nu am gasit nimc si apelez la ultima speranta: forumul avocatnet :) Daca stie cineva unde as putea gasi ... (vezi toată discuția)
Sfaturi introducere actiune chemare in judecata ptr partaj... Cezar66 Cezar66 Problema mea este urmatoarea : ultimul domiciliu comun l-am avut la Campina,Prahova,intre timp ,soacra mea a vandut proprietatea de acolo,iar noi am cumparat ... (vezi toată discuția)