avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Se da urmatoarea situatie: - imobil cu 6 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Se da urmatoarea situatie: - imobil cu 6 apartamente, ...

Buna ziua.
Se da urmatoarea situatie:
- imobil cu 6 apartamente, cu suprafata inegala
- din cele 6 apartamente doar unul are mentionat in Cartea Funciara un loc de parcare
- pe terenul aferent constructiei este spatiu pentru un singur loc de parcare. Acest apartament care are mentionat in cartea funciara locul de parcare, are suprafata cea mai mare din imobil si cota parte cea mai mare din toate partile comune, 60+ metri dintr-o suprafata totala a terenului pe care se afla imobilul de 280 de metri patrati.
- locul de parcare nu se afla in contractul de vanzare cumparare si nu este intabulat, insa apare pe extrasul de carte funciara, ceea ce nu apare si la celelalte apartamente.
- lipit de terenul imobilului in care locuim se afla lipit un teren de circa 80 de metri patrati, aflat in propietatea dezvoltatorului cu destinatia de parcare la liber.
Eu sunt proprietarul apartamentului in cauza, cu locul de parcare mentionat in cartea funciara.
Problema este ca locul de parcare mentionat in cartea funciara, negociat la cumpararea apartamentului este mereu ocupat de vecini.
Intrebarea care se pune: mi se cuvine acest loc de parcare, aflat pe partile comune si fiind mentionat in cartea funciara si exista vreun mod legal prin care ii pot "obliga" pe ceilalti locatari sa nu mai parcheze pe "locul meu"?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iulie 2022
Cristianfilip., utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 15:07, 2 Iulie 2022
Da, va montați un blocator.
Parerea mea este ca ar trebui sa mergeti la primarie.Acolo vi se rezolva problema.Platiti taxa anuala pentru locul de parcare si scapati de griji.Oricum,pentru un blocator va trebuie autorizatie de la primarie.Deci,tot acolo ajungeti
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce primărie?!? Nu ați citit că nu e vorba de domeniu public?
1-Instalarea de blocatoare vehicule de catre persoane fizice fara drept legal si fara autorizatie nu este prmisa
Instalarea sistemelor de blocare /restrictionare drept utilizare loc de parcare vehicule legal se poate executa numai de catre operatorii economici autorizati cu aviz de la autoritatea publica locala si politia rutiera
2-accesul neingradit la locul de parcare il puteti solutiona direct cu cel care ocupa fara drept legal locul dv sau daca la nivelul condominiului exista infiintata asociatie de proprietari,aceasta prin regulamentul de ordine interioara poate dispune reguli generale printre care si modul de utilizare locuri de parcare vehicule
1.Ar fi "interesant" să prezentați și temeiul legal (care nu există), altfel induceți (a nu știu câta oară) în eroare
2. Ce regulament, când e vorba de o proprietate privată? Asociația are treaba doar cu proprietatea comună. :)))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare imobil cartie rezidential carmad carmad Buna ziua, Am cumparat un imobil anul trecut. In contract se stipuleaza, printre altele: \" cota parte aferenta de 1089/100 respectiv 10.89mp din terenul pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! care sunt pasii de urmat pentru a obtine doua numere ... Cornea444 Cornea444 Buna ziua! Care sunt pasii de urmat pentru a obtine doua numere cadastrale pentru doua locuri de parcare ce se afla pe o parcela din jurul blocului. Precizez ... (vezi toată discuția)
Proprietate boxa subsol bloc delia89 delia89 Buna ziua, Bunicii mei sunt proprietarii unui apartament la parter intr-un bloc din Bucuresti, construit in anii 80, ei sunt primii proprietari (fiind ... (vezi toată discuția)