Buna ziua.
Se da urmatoarea situatie:
- imobil cu 6 apartamente, cu suprafata inegala
- din cele 6 apartamente doar unul are mentionat in Cartea Funciara un loc de parcare
- pe terenul aferent constructiei este spatiu pentru un singur loc de parcare. Acest apartament care are mentionat in cartea funciara locul de parcare, are suprafata cea mai mare din imobil si cota parte cea mai mare din toate partile comune, 60+ metri dintr-o suprafata totala a terenului pe care se afla imobilul de 280 de metri patrati.
- locul de parcare nu se afla in contractul de vanzare cumparare si nu este intabulat, insa apare pe extrasul de carte funciara, ceea ce nu apare si la celelalte apartamente.
- lipit de terenul imobilului in care locuim se afla lipit un teren de circa 80 de metri patrati, aflat in propietatea dezvoltatorului cu destinatia de parcare la liber.
Eu sunt proprietarul apartamentului in cauza, cu locul de parcare mentionat in cartea funciara.
Problema este ca locul de parcare mentionat in cartea funciara, negociat la cumpararea apartamentului este mereu ocupat de vecini.
Intrebarea care se pune: mi se cuvine acest loc de parcare, aflat pe partile comune si fiind mentionat in cartea funciara si exista vreun mod legal prin care ii pot "obliga" pe ceilalti locatari sa nu mai parcheze pe "locul meu"?
Parerea mea este ca ar trebui sa mergeti la primarie.Acolo vi se rezolva problema.Platiti taxa anuala pentru locul de parcare si scapati de griji.Oricum,pentru un blocator va trebuie autorizatie de la primarie.Deci,tot acolo ajungeti
1-Instalarea de blocatoare vehicule de catre persoane fizice fara drept legal si fara autorizatie nu este prmisa
Instalarea sistemelor de blocare /restrictionare drept utilizare loc de parcare vehicule legal se poate executa numai de catre operatorii economici autorizati cu aviz de la autoritatea publica locala si politia rutiera
2-accesul neingradit la locul de parcare il puteti solutiona direct cu cel care ocupa fara drept legal locul dv sau daca la nivelul condominiului exista infiintata asociatie de proprietari,aceasta prin regulamentul de ordine interioara poate dispune reguli generale printre care si modul de utilizare locuri de parcare vehicule
1.Ar fi "interesant" să prezentați și temeiul legal (care nu există), altfel induceți (a nu știu câta oară) în eroare
2. Ce regulament, când e vorba de o proprietate privată? Asociația are treaba doar cu proprietatea comună. :)))