avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! As avea ne voie de un sfat sau îndrumare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! As avea ne voie de un sfat sau îndrumare pentru următoarea ...

Buna ziua! As avea ne voie de un sfat sau îndrumare pentru următoarea problema. Mama mea este asistent social pentru bunica mea, care este diagnosticata cu Alzheimer gradul 1. Mama împarte apartamentul cu fratele ei, apartament ce a fost făcut donație de către bunica. Mama mea este singura care are grijă de bunica, consultații, analize, medicamente, pampers, samd. Problema este că unchiul meu a inceput să facă probleme și sa provoace scandaluri mamei. Nu participă la cheltuieli, rate, mai nou nu cumpără mâncare decât pentru el, toate cheltuielile ce țin de casa le suporta mama, deși a fost stabilit verbal că vor contribuii amândoi. El nu-și dorește a o inghiji pe bunica ci s-o interneze într-un azil. Îmi este teamă ca conflictul sa nu escaladeze, ce măsuri ar putea lua mama, având în vedere că unchiul meu nu dorește s-o lase să părăsească domiciliul cu bunica și nici să vânda apartamentul de comun acord..
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: anam5s , utilizator 17:46, 4 Iulie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, in primul rand ii poate solicita o cota-parte pentru cheltuielile de intretinere a imobilului. De asemenea, poate solicita partajul imobilului si atribuirea fie dansei cu obligatia de a-i plati fratelui o sulta, fie fratelui cu obligatia de sulta pentru acesta, fie sa solicite vanzarea in cadrul partajului.
Apartamentul a fost donat mamei, fratelui sau amandurora si sunt in indiviziune? A fost donatie cu clauza de intretinere, ceva?
Apartamentul a fost donat fara nici o clauză, din păcate..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, cui i-a fost donat, fratleui sau mamei ca nu se intelege?
A fost donat amândurora. Atât mamei cât și fratelui ei.
Țin să vă mulțumesc pentru sfaturile și informațiile acordate. Le voi transmite mamei mai departe, sper sa o ajute :)
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2022
anam5s, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atac contract donatie eve25 eve25 Buna seara, Am o nelamurire legata de atacarea unui contract de donatie. Bunicii mi-au donat acum 7 ani apartamentul lor, fiind singura ruda care ii ... (vezi toată discuția)
Renunțare la mostenire flori2009 flori2009 Bună! Am nevoie de o lămurire legata de situația urmatoare: Mama mea deține, împreună cu fratele ei (vitreg) un imobil, moștenire de la părinți. Mamei ... (vezi toată discuția)
Mostenirea de la parinti Ony.Ony Ony.Ony Buna ziua, Am o intrebare mama mea a primit prin donatie cu clauza uzurfruct in favoarea bunici mele un apartament , tata a murit acum 10 ani iar acuma a ... (vezi toată discuția)