Buna ziua! As avea ne voie de un sfat sau îndrumare pentru următoarea problema. Mama mea este asistent social pentru bunica mea, care este diagnosticata cu Alzheimer gradul 1. Mama împarte apartamentul cu fratele ei, apartament ce a fost făcut donație de către bunica. Mama mea este singura care are grijă de bunica, consultații, analize, medicamente, pampers, samd. Problema este că unchiul meu a inceput să facă probleme și sa provoace scandaluri mamei. Nu participă la cheltuieli, rate, mai nou nu cumpără mâncare decât pentru el, toate cheltuielile ce țin de casa le suporta mama, deși a fost stabilit verbal că vor contribuii amândoi. El nu-și dorește a o inghiji pe bunica ci s-o interneze într-un azil. Îmi este teamă ca conflictul sa nu escaladeze, ce măsuri ar putea lua mama, având în vedere că unchiul meu nu dorește s-o lase să părăsească domiciliul cu bunica și nici să vânda apartamentul de comun acord..
Va multumesc!
Buna ziua, in primul rand ii poate solicita o cota-parte pentru cheltuielile de intretinere a imobilului. De asemenea, poate solicita partajul imobilului si atribuirea fie dansei cu obligatia de a-i plati fratelui o sulta, fie fratelui cu obligatia de sulta pentru acesta, fie sa solicite vanzarea in cadrul partajului.
A fost donat amândurora. Atât mamei cât și fratelui ei.
Țin să vă mulțumesc pentru sfaturile și informațiile acordate. Le voi transmite mamei mai departe, sper sa o ajute :)