O sa formuleze acțiune in instanta rin care poate solicita dezbaterea succesiunii,stabilirea cotelor si chiar iesirea din indiviziune.Costurile fnale vor fi mult mai mari pt dvs...
Pentru dezbaterea succesiunii nu trebuie sa va dati nici o semnatura. Dar trebuie sa acceptati succesiunea in termenul stabilit de lege ca sa nu mai aveti si aceasta problema.
Avand in vedere ca exista bunuri in masa succesorala a defunctei, succesiunea va trebui dezbatuta, fie ca vreti fie ca nu. O puteti face la notar, ieftin si fara nervi sau in instanta unde va va costa mai mult, va dura mai mult si riscati sa si pierdeti.
In orice caz, dupa decesul sotului mamei, copilul sau va mosteni partea lui din casa; asa ca de asta tot nu veti scapa. Cred ca este mai intelept sa va intelegeti omeneste. Nu cunosc dedesubturile spetei dar daca v-ati intelege ca fiecaruia sa ii ramana partea parintelui sau, deci sotul sa renunte la mostenirea sotiei si sa mosteniti doar dvs. pe mama (jumatate din casa) urmand ca fiul sotului acesteia sa isi mosteneasca tatal cand va fi cazul (dvs. nu aveti nici o treaba cu mostenirea sotului mamei), cred ca ar fi cinstit pentru toata lumea.
Daca nu, macar sa ajungeti la intelegerea de a ramane dvs. cu partea mamei, iesiti din indiviziunea cu sotul acesteia si vedeti ce vreti: casa si ii platiti lui o sulta sau bani si ii lasati lui casa iar sulta v-o plateste el.
Solutii exista. Macar sa existe deschidere de ambele parti. Ce va scriu eu sunt solutii generalizate, necunoscand speta in profunzime pentru a putea aprecia, de exemplu, contributia fiecaruia dintre soti la acea casa. Acesta este un lucru important in stabilirea coordonatelor unei negocieri intre coerezi.