avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CERERE DE OBTINERE AUTORIZATIE DE CONSTRUIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CERERE DE OBTINERE AUTORIZATIE DE CONSTRUIRE

Am obtinut o servitute de trecere pe terenul unui vecin pe care sa edificam o cale de acces auto . Am edificat calea de acces , alipind acelui teren si o portiune de teren proprietate personala , deoarece datorita configuratiei terenului , nu se putea realiza numai pe o latime de 3,5 m cum a dat instanta . Dupa ce am realizat calea de acces care acum este functionala auto , vecinul pe care avem servititea , ne-a dat in judecata si cere ca instanta sa ne oblige sa luam autorizatii de constructie . Precizez faptul ca Sentinta spune ca este la latitudinea noastra sa alegem modalitatea tehnica de edificare acelei cai de acces , fata a mentiona alte cerinte legale sau adminstrative . In consecinta am facut fara autorizatie . Intrebarea este : poate instanta sa ne oblige acum dupa ce a definitivat lucrarea , sa luam autorizatii la cererea vecinului ? Are vecinul calitate procesuala sa ceara ca instanta sa ne oblige ? Noi stim ca primaria se ocupa cu asa ceva , nu un vecin . Ce parere aveti ?
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2022
Pompilui Avram, utilizator
Cel mai recent răspuns: Pompilui Avram , utilizator 19:53, 10 Iulie 2022
Oare a aparut intrebarea pe site ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)
Cine va trebui sa obtina autorizatia ? Pompilui Avram Pompilui Avram Am obtinut o servitute de trecre prin gradina unui vecin . Aceata servitute are doua capete . Unul la mine in curte , celalalt la drumul comunal . Pentru ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute Cosmin Sighiartau Cosmin Sighiartau In anul 2006 am cumparat un teren de la XY in vederea construirii unei cabane. La momentul respectiv parcela mea era despartita de o alta parcela a ... (vezi toată discuția)