Am obtinut o servitute de trecere pe terenul unui vecin pe care sa edificam o cale de acces auto . Am edificat calea de acces , alipind acelui teren si o portiune de teren proprietate personala , deoarece datorita configuratiei terenului , nu se putea realiza numai pe o latime de 3,5 m cum a dat instanta . Dupa ce am realizat calea de acces care acum este functionala auto , vecinul pe care avem servititea , ne-a dat in judecata si cere ca instanta sa ne oblige sa luam autorizatii de constructie . Precizez faptul ca Sentinta spune ca este la latitudinea noastra sa alegem modalitatea tehnica de edificare acelei cai de acces , fata a mentiona alte cerinte legale sau adminstrative . In consecinta am facut fara autorizatie . Intrebarea este : poate instanta sa ne oblige acum dupa ce a definitivat lucrarea , sa luam autorizatii la cererea vecinului ? Are vecinul calitate procesuala sa ceara ca instanta sa ne oblige ? Noi stim ca primaria se ocupa cu asa ceva , nu un vecin . Ce parere aveti ?