Buna ziua,
Daca se poate sa ma ajute cineva cu o problema.
Sunt angajat la spital de peste 1 an. Am fost pe perioada starii de alerta iar de luna trecuta am contrat pe perioada nedeterminata fiind registrator debutant.
In perioada starii de alerta , am intrebat cand pot sa `ies` din starea de registrator debutant si am primit raspuns, ca atunci cand o sa am contrat pe perioada nedeterminata.
Mentionez ca , la RUNOS , cred ca este o persoana care este putin depasita si uneori fara chef de munca. Pentru ca , atunci cand m-am angajat , respectiva persoana mi-a spus sa aduc revisal sa imi treaca vechimea de munca. Dupa cateva zile, am adus revisalul si tot respectiva persoana mi-a comunicat ca nu are ce face cu el ca ii trebuie adeverinte de la fiecare angajator. Zis si facut, dupa 1 luna am adus toate adeverintele, 3 la numar. Au trecut 3 luni si eu nu mai aveam gradatia schimbata. Am fost sa intreb ce se intampla de nu sunt la alta gradatie si drept raspuns a fost: `Nu iti gasim adeverintele` . Am discutat cu cineva si le-am spus ca eu le-am adus , iar daca nu rezolva pana la finalul lunii (fiind in data de 16) , ne vedem la tribunal si o sa plateasca de la ei banii. Dupa data de 25 a lunii respective, am fost sa intreb si ca prin minune s-au gasit adeverintele la dosar....
Acum, fiind cu aceeasi persoana in discutii despre `debutant` , avand contractul de munca pe perioada nedeterminata, am fost sa intreb ce trebuie sa fac. Respectiva persoana mi-a spus , ca trebuie sa astept 6 luni ca sa fie schimbarea. Insa cand i-am spus ca tot de la respectiva persoana stiu si mi-a spus ca atunci cand am contract pe perioada nedeterminata o sa fie ok, acum imi spune ca alte 6 luni trebuie sa treaca.
Au mai fost si alte discutii despre respectiva persoana, cu greseli de salarii, ne-a retras un spor care nu trebuia si dupa o luna l-am avut iar si multe altele.
Intrebarea mea este, daca ma poate ajuta cineva cu un sfat.
Trebuie sa treaca alte 6 luni de la semnarea prelungirii perioadei contractuale, adica am modificat din perioada determinata in perioada nedeterminata. Functia este aceeasi, locul de munca este acelasi , doar perioada am schimat.
Ca de la respectiva persoana nu inteleg nimic. Este cam schimbatoare...
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns:
Cornel Vasile , Consilier juridic
13:41, 28 Septembrie 2022