avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de mostenire - a doua sotie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de mostenire - a doua sotie

Buna ziua. Dupa decesul mamei, am dezbatut masa succesorala impreuna cu tatal meu pentru bunurile dobandite de acestia de-a lungul casatoriei . Acum ma aflu in situatia in care tatal meu doreste sa se recasatoreasca . Doresc sa stiu daca femeia cu care se va recasatori va avea drept la mostenire in cazul decesului tatalui meu la bunurile dobandite inaintea casatorie ( adica cele ce au fost facute impreuna cu mama mea ) ? Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2022
Elena Andreea, administrator
Cel mai recent răspuns: Valentinovialy , utilizator 11:12, 12 Iulie 2022
Da, va avea, in calitate de sotie supravietuitoare.
Da, soția va veni la masa succesorala a tatălui dumneavoastră. Potrivit prevederilor legale, (1) Cota soţului supravieţuitor este de:
a) un sfert din moştenire, dacă vine în concurs cu descendenţii defunctului;
b) o treime din moştenire, dacă vine în concurs atât cu ascendenţi privilegiaţi, cât şi cu colaterali privilegiaţi ai defunctului;
c) o jumătate din moştenire, dacă vine în concurs fie numai cu ascendenţi privilegiaţi, fie numai cu colaterali privilegiaţi ai defunctului;
d) trei sferturi din moştenire, dacă vine în concurs fie cu ascendenţi ordinari, fie cu colaterali ordinari ai defunctului.
Multumesc ,
Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire- drepturile sotiei supravietuitoare Madaliina Madaliina Sotia supravietuitoare are dreptul de mostenitor doar la bunurile comune sau si la mostenirile sotului de la parinti,adica a socrilor? (vezi toată discuția)
Succesiune bunuri proprii AndreiManu AndreiManu Bună ziua tuturor, Se da următoarea situație: 2 soți, ambii dețin bunuri proprii, dobândite înainte de căsătorie. Nu exista copii. In cazul ... (vezi toată discuția)
Cote succesiune bunuri proprii jenia60 jenia60 Varul meu a decedat, iar toate bunurile detinute erau primite prin mostenire de la parintii sai. Nu avea copii. Ce cote vom avea la succesiune eu si sotia ... (vezi toată discuția)