avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprumut pe chitanta de mana cu 2 martori pentru o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprumut pe chitanta de mana cu 2 martori pentru o perioada de ...

Imprumut pe chitanta de mana cu 2 martori pentru 7 ani. Am ajutat un prieten, de fapt ajutor reciproc, el ajutandu-mi parintii in varsta cu anumite servicii, vizita la medic, verificari periodic ca sunt bine si nu le trebuie nimic, etc, iar eu i-am dat 25.000 de euro fara alte obligatii, decat cele sus mentionate, chiar platind tot ce facea dar eram multumit ca avea grija, sa-si cumpere o garsoniera. Am facut chitanta de mana cu datele personale, datata, cu 2 martori am specificat data restituirii.... si pentru ce i-am dat suma. Acum 3 ani, respectiv 2, mi-am pierdut ambii parinti si anul acesta se implinesc 7 ani cat am trecut in chitanta. Nu par semne ca ar avea banii, sau nu toti. Pot primi ceva si sa fac o alta chitanta pentru restul? Daca nu primesc nimic pot inscrie chitanta, nu stiu cum sa ma pronunt, sa il execut prin vanzarea casei? Sau sa o inscriu la cadastru, spun poate prostii. Rog sfaturi. Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2022
biulian, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cate citesc dumneavoastra v-ati transformat in institutie de credit fara garantie. Ati imprumutat cu grad ridicat de risc. Nici o institutie de creditare nu imprumuta asemenea suma fara garantii imobiliare. Bineinteles ca face fite dupa ce s-a vazut cu sacii in car si banul in buzunar. Cum am mai spus si in alta situatie, cine are banul in mana decide. Acum dupa ce l-ati ajutat cu un porcoi de bani singura cale e justitia romana. Succesul este indoielnic pentru ca poate deveni fara avere de unde sa va indestulati. Vad ca scopul lui este sa nu plateasca datoria. Succes!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți două opțiuni:
1. Vă revendicați datoria și folosiți toate mijloacele legale pentru a o recupera; nu sunteți organizație de binefacere înțeleg.
2. Faceți ce a făcut "defavorizatul" când a scăpat căciula pe gârlă, adică ziceți "să fie de sufletul tatii!".
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți accepta propunerea debitorului numai dacă încheiați un nou act cu el în acest sens. Preferabil la notar. Nu o lăsați pe vorbe, că din ce înțeleg în aprilie 2023 se prescrie datoria dacă nu întrerupeți cursul prescripției. Dacă nu vrea act nou, dați-l în judecată ca să întrerupeți cursul prescripției și propuneți-i un acord de mediere. Dacă nici așa nu vrea, duceți procesul la capăt. Și cum zicea un coleg, puneți sechestru asigurător pe casă, ca să nu o înstrăineze și să devină insolvabil aparent până se termină procesul. În orice caz, luați-vă un avocat, riscați altfel să faceți greșeli de procedură și să pierdeți aiurea procesul.
30aprilie este in chitanta, am gresit aici.

petrucelmare a scris:



biulian a scris:
31 aprilie 2020.

Bine că nu ați trecut 30 februarie!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

In baza inscrisului sub semnatura privata, cat si in virtutea probei testimoniale cu 2 martori, va puteti adresa instantei de judecata, cu o actiune in pretentii.

Insa debitorii trebuie sa fie solvabil, pentru a putea initia executarea silita, anume sa detine bunuri, sume de bani in conturi bancare, ori sa realizeze venituri .

E adevarat ca, odata ce este initiata executarea silita, starea financiara a debitorului poate comporta modificari, achizitionand bunuri ori realizand venituri.( executarea silita putand fi realizata in toate formele sale).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut cu chitanta de mana vlad ionescu vlad ionescu Am imprumutat suma de 10.000 euro in 06.2008 cu chitanta de mana, scrisa si semnata de catre imprumutat in prezenta unui martor care deasemenea a semnat ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana mistery01ro mistery01ro Urmeaza sa imprumut pe cineva cu o suma de bani. Am stabilit de comun acord sa incheiam o chitanta de mana intre noi pentru aceasta suma. Imi poate spune ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe un bun imobil care a fost instrainat anterior unei terte persoane prin inscris sub semnatura privata Giulia71 Giulia71 Buna seara!Va solicit si eu ajutorul intr-o problema .Acum 1 an i-am imprumutat o suma de bani unei cunostinte ,imprumutul nu l-am facut la notariat ci l-am ... (vezi toată discuția)