avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din Indiviziune- Bunuri succesorale sustrase
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din Indiviziune- Bunuri succesorale sustrase

Buna ziua.
As dori sa stiu ce se poate face in cazul in care unul din mostenitori (posesor a 1/4 din doua proprietati) se opune vanzarii? Succesiunea a fost facuta in 2008, dar unul dintre mostenitori (mama) a fost de rea-vointa si nu a dorit sa declare a doua proprietate ca parte din masa succesorala. A doua proprietate a fost dobandita cu act de vanzare-cumparare in 1984, la data cand mama era casatorita. Sotul este trecut in acte. Mama a obtinut titlu de proprietate dupa decesul sotului (2001) si inainte de a face succesiunea. Ceilalati doi mostenitori au ocupat cele doua proprietati iar eu am plecat din tara in 2004. Daca cer iesirea din indiviziune si nu pot fi prezenta la partaj, cum pot proceda? Deasemenea, doresc sa stiu daca partajul ar putea sa impiedice vanzarea proprietatii de catre mama care a obtinut (dupa parerea mea, in mod abuziv) un titlu de proprietate.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2022
danicka, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihail Croitoru , Avocat 08:33, 14 Iulie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Aveti posibilitatea de a solicita includerea ultimei proprietati in masa succesorala si partajarea acesteia intre toti mostenitorii. Din momentul introducerii actiunii de partajare si iesire din indiviziune niciunul dintre mostenitori nu are posibilitatea instrainarii, in mod individual, pana la emiterea hotararii judecatoresti.
Dumneavoastra puteti fi reprezentata conventional, prin avocat, intr-o astfel de actiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota legala a sotului supravietuitor andreiyy andreiyy suntem 3 copii si mama, vrem sa facem succesiunea dar vrem sa stim care este cota ptr fiecara dintre noi. facem succesiunea dupa tatal nostru. cat ii revine ... (vezi toată discuția)
Un sfat Gaiseanca Gaiseanca as dori sa stiu daca in perioada in care ne judecam pentru succesiune pirita poate vinde sau instraina din bunuri? (vezi toată discuția)
Succesiune monicaa18 monicaa18 am primit certificat de calitate de mostenitor =mama si cele 3 fiice doresc sa stiu daca mai suntem chemate la doamna notar iar daca nu ce demersuri trebuie ... (vezi toată discuția)