avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitie apartament nou cu probleme de finisaj si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitie apartament nou cu probleme de finisaj si curatenie

Buna ziua,
1. La luarea in primire ai unui apartament intr-un bloc nou construit, trebuie ca apartamentul sa fie igienizat? Sau poate fi cu parchet, geamuri, usi cu var, etc.
2. In caz ca noul apartament are niste probleme de finisaj semnalate de cumparator din timp dar nerezolvate inca pana la semnarea contractului de vanzare-cumparare la notariat, se poate trece in contractul de cumparare obligatia vanzatorului (constructorului) de a remedia aceste probleme intr-un anumit interval de timp?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihăilă Sebastian , Avocat 13:13, 18 Iulie 2022
La momentul receptiei finale a apartamentului trebuie sa instiintati vanzatorul despre posibilele vicii sau lipsuri ale calitatilor convenite pe care le-ati constatat. Cu siguranta exista clauze in antecontractul de vanzare-cumparare sau in contractul de vanzare-cumparare pe care il veti semna, care sa solutioneze eventualele probleme aparute. In cazul in care nu exista, puteti negocia aceasta clauza cu vanzatorul, in sensul sa introduceti in contract aceasta obligatid de a va preda apartamentul igienizat si fara pete de var.
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2022
Mihăilă Sebastian, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte verificam inainte sa cumparam un apartament nou? Iulian Balinisteanu Iulian Balinisteanu Salutare, vreau sa cumpar un apartament nou, bloc aproape finalizat la care CF-ul va iesi in 6 luni. Pana atunci constructorul cere semnarea unui antecontract ... (vezi toată discuția)
Vicii locuinta feliciaburducea feliciaburducea buna ziua. am cumparat o casa in 2014 si de atunci am descoperit vicii de constructie. am schimbat incalzirea in pardoseala, cu una electrica , acum am ... (vezi toată discuția)
Probleme bloc nou cornelia_a cornelia_a Ce se poate face in urma inregistrarii a numeroase pagube intr-un bloc nou de exemplu: probleme cu tamplaria PVC, infiltratii apa geamuri si balcon? ce se ... (vezi toată discuția)