avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna dimineata. Sunt divortat, in divortul respectiv ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna dimineata. Sunt divortat, in divortul respectiv am primit ...

Buna dimineata. Sunt divortat, in divortul respectiv am primit de catre instanta cheltuieli de judecata, fosta sotie refuza sa imi achite cheltuielile de judecata. Pentru a nu fi nevoit sa mai ajung la Executor Judecatoresc, as putea sa nu ii mai achit pensia alimentara pana imi recuperez banii? Mentionez ca aceste cheltuieli de judecata ajung într-un cont al copilului. Mulțumesc frumos
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Nu consider ca se poate aborda varianta propusa de dumneavoastra fiindca atunci o sa va cheme dansa in litigiu. Intr-adevar in cadrul unui eventual litigiu intentat de dansa s-ar putea invoca compensarea datoriilor insa pensia alimentara este pentru minor nu pentru mama, deci nu stiu cat de mult se va putea invoca compensatia. Pentru a nu avea batai de cap va recomand varianta cea mai sigura, exercitarea dreptului prin executorul judecatoresc.
Va mulțumesc frumos pentru raspuns. Sanatate multa!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunteți în același timp creditor și debitor unul fata de altul spre a putea compensa sumele.

Aveți o datorie către minor, la rândul ei mama are către dvs.
Mergeți la executor și rezolvați pe calea legala, întrucât veți recupera inclusiv cheltuielile de judecată.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa încercați sa va intelegeti cu mama in acest sens, poate accepta. Faceti si o hârtie ca ati achitat pensie in suma respectiva.
Daca nu vrea nici asa , anuntati-o ca in afara de cheltuielile de judecata, va plati si cheltuielile de executare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu numai că nu puteți face asta, dar pensia alimentară, care nota bene este pentru copil, nu pentru mamă, nu poate fi urmărită în niciun fel. Orice datorii ar avea mama, chiar și față de stat, pensia alimentară nu poate fi poprită.

G Iulian a scris:

Buna dimineata. Sunt divortat, in divortul respectiv am primit de catre instanta cheltuieli de judecata, fosta sotie refuza sa imi achite cheltuielile de judecata. Pentru a nu fi nevoit sa mai ajung la Executor Judecatoresc, as putea sa nu ii mai achit pensia alimentara pana imi recuperez banii? Mentionez ca aceste cheltuieli de judecata ajung într-un cont al copilului. Mulțumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silită apartament Capsunel Capsunel În urma sentinței definitive de divorț, mi s-a stabilit o pensie de întreținere, din partea ex.sotului.Deoarece, nu mi s-a platit pensia,am executat silit ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara udith udith Buna ziua, fostul sot nu plateste pensia alimentara de 3 ani,am cerut serviciul sa recuperam datoria cu un executor judecatoresc,acum primesc copia procesului ... (vezi toată discuția)
Hotarari contradictorii - pensie de intretinere smeagull smeagull Buna ziua, Cazul este urmatorul: Divortul a inceput in urma cu 2 ani, si s-a finalizat in fond, in 18.02.2009. Calea de atac este inca deschisa, ... (vezi toată discuția)