avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce drepturi am dupa 53 de ani de casnicie la o casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce drepturi am dupa 53 de ani de casnicie la o casa inceputa acum ...

Ce drepturi am dupa53 de ani de casnicie la o casa inceputa acum 32 de ani de sotul pe un teren mostenit, el dand divort?
Buna ziua,
Divortul inseamna desfacerea casatoriei.
"Drepturile" la care va referiti, fac obiectul unui proces de partaj.
Avand in vedere ca, casa a fost construita in timpul casatoriei, aceasta este bun comun si se prezuma o cota egala de contributie a ambilor soti. Cel ce solicita o cota mai mare sau majoritara, trebuie sa dovedeasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi sotie asupra bunurilor din timpul casniciei nicutarasescu nicutarasescu Ce drepturi are o femeie maritata de 9 ani intr-o familie?Mai exact:sotul sustine ca absolut tot ,apartement,masina si proprietati sunt pe numele lui desii au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, parintii mei vor sa divorteze, ei avand si cateva ... albinutz27 albinutz27 Buna ziua, parintii mei vor sa divorteze, ei avand si cateva proprietati comune (amandoi sunt proprietari). Vroiam sa intreb care este procedura de divort si ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire fosta sotie, dupa decesul sotului Elena Georgescu Elena Georgescu Bună Ziua ! Ce drept de moștenire are o persoană aflată în următoarea situație? A divorțat de soț în urmă cu 22 de ani. În timpul căsătoriei au ... (vezi toată discuția)