avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestatie concediere perioada proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestatie concediere perioada proba

Buna,
Oare se poate depune o contestatie pentru concediere in perioada de proba?
Stiu ca legea spune ca se poate inceta colaborarea fara un motiv clar insa tind sa cred ca este vorba despre o discriminare sau o problema personala, avand in vedere ca motivul pe care il invoca este unul ilogic si care dupa parerea mea tine de doar 5% din atributiile job-ului pe care le indeplinesc foarte bine.
Inca de la inceputul perioade tot repeta faptul ca "noi putem renunta la tine oricand in aceasta perioada" , astfel se cam complica lucrurile.
Ce pot face in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:39, 19 Iulie 2022
Buna ziua,

In jurisprudenta am gasit solutii de anulare a deciziei de incetare a contractului de munca in perioada de proba, insa situatiile in care se castiga sunt rare. De exemplu, instantele de judecata au decis anularea deciziei pe motiv ca aceasta a fost emisa abuziv / dispusa fara niciun motiv concret sau cand angajatorul uziteaza de perioada de proba pentru angajari succesive.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea

Contestatia poate fi formulata in termen de 45 zile calendaristice de la data comunicarii Notificarii de incetare a contractului de munca catre dumneavoastra si se depune la Tribunalul in a carui circumscriptie teritoriala aveti domiciliul/resedinta. Actiunea este scutita de la plata taxei de timbru judiciar.

Mulțumesc pentru răspuns,

Oare HR ul poate face ceva sau se poate doar in instanta rezolva?
Totodată in instanta este nevoie de dovezi, pe care eu nu le am....astfel sunt șanse se reușită?

Cornel Vasile a scris:

Contestatia poate fi formulata in termen de 45 zile calendaristice de la data comunicarii Notificarii de incetare a contractului de munca catre dumneavoastra si se depune la Tribunalul in a carui circumscriptie teritoriala aveti domiciliul/resedinta. Actiunea este scutita de la plata taxei de timbru judiciar.

Numai instanta poate anula decizia de incetare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua va rog sa mi spune,ptr radierea unei ipoteci la bankcoop, ... Anca Budianu Anca Budianu Buna ziua Va rog sa mi spune,ptr radierea unei ipoteci la BANKCOOP, care este procedura? (vezi toată discuția)
Anulare decizie concediere disciplinara. revocare de catre angajator zpavel_alia zpavel_alia Buna ziua, unui salariat care nu s-a prezentat in data de 5.11.2019 la convocarea pentru cercetarea prealabila i s-a desfacut disciplinar contractul de munca ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor urgent va rog mult ! - reziliere contract cu firmă din bangladesh brokenangel brokenangel am nevoie de ajutor urgent va rog mult ! am semnat cu un cetatean din bangladesh un contract de colaborare ( nu am firma) in baza caruia el imi trimite ... (vezi toată discuția)