am lovit din neatentie si graba oglinda unei masini ,am oprit ,am constatat pagubele impreuna cu soferul pagubit si am convenit la intelegere despagubire,fara amiabila sau politie;au trecut 5 zile si nu mi a comunicat inca suma pe care o doreste ca despagubire;ce variante exista daca pagubitul pretinde o suma cu care nu sunt de acord?mai pot sa i dau polita de asigurare fara sa mergem la politie?am fost de acord cu pagubele ce le am constatat impreruna;eu am condus masina de servici,asigurare pe nume patron;daca patronul evita sa dea asigurare ,il pot obliga legal?
In nici un fel, pina nu se hotaraste respectivul. Daca ati ales calea respectiva, va puteti astepta la orice, eventual si sa se fi dus pagubitul la politie pentru reclamatie. Caz penal, fuga de locul accidentului, in cel mai nefericit scenariu..
Am dovezi ca am oprit si ca mi am recunoscut vina si ca m am oferit sa despagubesc si atunci penal la cine minte
latka a scris:
In nici un fel, pina nu se hotaraste respectivul. Daca ati ales calea respectiva, va puteti astepta la orice, eventual si sa se fi dus pagubitul la politie pentru reclamatie. Caz penal, fuga de locul accidentului, in cel mai nefericit scenariu..
latka
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Legea nu prevede intelegerea prin vorbe, iar un accident se declara la politie in maxim 24 de ore, daca nu se intocmeste constatarea amiabila. El poate sa declare ca s-a razgindit.
Accident usor
decs
Marti am facut un accident usor pentru ca nu am acordat prioritate.
Am semnat formular de amiabila si i-am dat asigurarea mea.
Vineri (3 zile mai tarziu!) ... (vezi toată discuția)