avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restanță la întreținere. Termen de prescripție?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restanță la întreținere. Termen de prescripție?

Bună ziua. Aș dori lămuriri privind situația următoare. Am un unchi care locuiește într-o garsonieră cf. 3, având o datorie de peste 6000 de lei la întreținere acumulată înainte de 2019. Începând cu acest an întreținerea a fost plătită la zi. Deci pentru 2019-2022 chitanțele pot dovedi acest lucru. Asociația de proprietar, însă, îi cere administratorului să îl acționeze în judecată pe proprietar, pentru datoria restantă. Întrebarea mea este dacă există vreun termen de prescripție de care ar putea beneficia unchiul meu, astfel încât să nu mai fie obligat la plata datoriei dinainte de 2019. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: ciradu , utilizator 22:05, 1 August 2022
Mulțumesc pentru nuanțare.
Întreruperea prescripției este tratată în Codul civil art, 2530-2545. Notificările asociației chiar prin executor judecătoresc nu întrerup prescripția decat dacă în termen de 6 luni de la primirea acesteia de către debitor, sunt urmate de acțiunea în instanță. Inscrierea privilegiului imobiliar la CF nu întrerupe prescripția dreptului material la acțiune.
Ultima modificare: Luni, 1 August 2022
robert1958, utilizator
Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare restanta mai mare de 3 ani ursulina ursulina Avem in asociatie un ap.care are datorii din 2005 pana in 2008, ai carui proprietari au decedat. In urma lor a ramas o nora si o nepoata, sotul respectiv tatal ... (vezi toată discuția)
Bună seara, doresc dacă se poate un răspuns legat de următoarea ... ana68 ana68 Bună seara, Doresc dacă se poate un răspuns legat de următoarea situație. În anul 2013 se semnează un contract de întreținere, astfel se ... (vezi toată discuția)
Executari silite imobile ContSters275324 ContSters275324 Am cumparat un apartament de la executare silita de la o banca. Fostul proprietar are datorii mari la intretinere, trebuie sa le preiau eu? Asa ceva nu scria ... (vezi toată discuția)