avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua

intrebarea mea este urmatoarea:

daca bunica sotului meu face un testament in care -i lasa stranepoatei(minora) ei(copilul nostru) un apartament acest testament poate fi atacat?


multumesc
Cel mai recent răspuns: Moldovan Kristina tunde , utilizator 10:19, 28 Ianuarie 2024
doar mostenitorii rezwervatari vor putea cere anularea sau reductiunea liberalitatii .
mostenitori rezervatari sunt : descendentii si ascendentii privilegiati. ( copiii si parintii ).
sa inteleg ca acei mostenitori rezervatari pot ataca testamentul in termen de 3 ani de la decesul bunicii....
Ati inteles foarte bine. Numai acei mostenitori rezervatari si numai daca li s-a incalcat rezerva succesorala. Altfel nu numai ca nu vor obtine reducerea liberalitatilor, dar vor plati si cheltuielile de judecata.
multumesc
Bună ziua !In 10 noiembrie2023 am cumpărat o mașină de spălat de la Altex ,mașină care s-a deteriorat in timpul transportului.Cei care trebuiau să aducă mașină de spălat m-au sunat și m-au întrebat dacă o primesc așa ,daca nu vor reveni cu un produs nedeteriorat.Dupa alte câteva zile am fost sunata și mi s-a comunicat că am un sold pt mașină de spălat iar eu am spus că doresc in continuare mașină de spălat chiar daca mai durează câteva zile nu banii iar respectivul mi-a spus că voi fii contactată de un reprezentant Altex ,dar nu am fost contactată. .Pana acum 28 ianuarie 2024 nu am primit nici mașina de spălat nici banii încasați integral .As dori să știu ce as putea face in afara de a face sesizare la protectia consumatorului unde am făcut sesizare in 12 decembrie 2023 și încă nu am primit nici un răspuns!Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 28 Ianuarie 2024
Moldovan Kristina tunde, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire pedrosolitar pedrosolitar Bunica fostei mele sotii a donat casa si tot ce avea unui nepot de verisoara, exluzand-o pe fiica si nepoata ei. In situatia data ce se poate face? (vezi toată discuția)
Un testament se poate ataca in instanta? truscalaurentiu truscalaurentiu Buna ziua! Am un unchi care a facut testament ca doreste sa imi lase o casa la tara. Persoana in cauza are 2 copii care nu sunt in tara. Intrebarea este daca ... (vezi toată discuția)
Testatment capdesifon capdesifon poate fi atacat un testament legalizat la notariat? (vezi toată discuția)