avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Datorie in caz de deces. Credit obtinut in conditii de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Datorie in caz de deces. Credit obtinut in conditii de boala grava

Buna ziua, ma confrunt cu o problema neplacuta. Tatal meu a decedat pe data de 20.07.2022, iar pe data de ,08.07.2022 a obtinut un imprumut de la OTP, de nevoie personale fara garantii imobiliare si fara asigurare optionala in caz de deces. Nu stim ce s-a intamplat cu suma obtinuta si retasa in aceeasi zi, deoarece seara la ora 23 a fost preluat de ambulanta si internat la sectia de Oncologie. Tata era in faza terminala as putea spune a bolii, cancer, cancer care a recidivat in forma agresiva. Starea lui de sanatate era extrem de precara, aratand ca un om muribund, extrem de slab, mai mult mort decat viu ( deja avea reteta eliberata pentru morfina) motiv pentru care si pe externarea din spital era mentionat ca la internare avea o stare generala alerata. In data de 18 a fost externat, iar pe 20 a decedat. Am fost la banca pentru a discuta solutia pe care o avem pentru inchiderea creditului ( nu stim ce s-a intamplat cu suma, noi familia nefiind in judet la momentul respectiv) , dar reprezentantul bancii nu a stiut sa ma indrume, prin urmare intentionez sa transnit o sesizare catre banca, protectia consumatorului, asociatia bancilor, BNR, tot ce se poate pentru a solicita sprijin pentru ca nu mi se pare normal ca banca pentru a-si atinge targetul sa dea un credit unui om vizibil extrem de bolnav, pentru o perioada de aproape 4 ani ( o gluma proasta) cand el arata de parca avea zile. Nu stiu ce parghii legale exista, daca exista, insa va rog mult sa ma ajutati daca exista optiuni de a ramane aceasta datorie pe cheltuiala bancii. Totodata as dori sa stiu daca nu fac succesiunea daca banca poate executa imobilul tatalui meu pentru recuperarea datoriei. Multumesc
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2022
AncaIoanaC, utilizator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 14:35, 27 Iulie 2022
Parerea mea este sa faceti o plangere si la politie. Or sa o incadreze ei dpdv infractional.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata @AncaIoanaC , e ciudat ca dvs. invinuiti banca , cand aceasta nu a facut decat sa-si respecte menirea : sa pastreze in siguranta banii deponentilor , persoane fizice sau juridice ( in asa fel incat sa nu trebuiasca sa ne construim bunchere sa ne pastram economiile ) , sa asigure miscarea banilor ( fara sa fie nevoie sa fie carati in valize , saci si rucsaci ) si sa dea credite cui are nevoie , in anumite conditii . Acestea ( conditiile ) le stabileste fiecare banca in asa fel incat sa fie sigura ca recupereaza suma imprumutata , si asta pentru ca ( un lucru pe care romanii , in general , il ignora ) imprumuturile NU vin din fondurile proprii ale bancherilor , ci din banii pe care eu , sau x , sau y ii avem depusi , in conturi curente sau in depozite , la acea banca . Iar aceasta s-a angajat sa mi-i pastreze in siguranta . Daca creditul devine neperformant si nu poate fi recuperat , profitul bancii ar scadea , ori asta n-ar fi acceptabil pentru actionarii bancii . Ca sa recupereze , banca va mari dobanda la creditele acordate si o va micsora la depozite , dar de pierdut - nu va pierde . Indirect , paguba ar fi a mea , a lui x , a lui y ... Asa ca , pe buna dreptate , va face tot ce va putea sa recupereze ceea ce i se cuvine : a dat bani buni , romanesti , trebuie sa-i primeasca inapoi din patrimoniul celui care i-a incasat . Si - de fapt - chiar asa se intampla : nu dvs. platiti imprumutul , tatal dvs. il plateste din ceea ce avea , garsoniera . Iar masa succesorala pe care o veti mosteni , va fi valoarea garsonierei minus 13.000 lei . E posibil sa fi fost pacalit de cineva ca - de pilda - are un medicament-minune , sau ( poate ) a vrut sa-si rostuiasca morfina de pe piata neagra , daca ceea ce primea pe reteta era prea putin , sau a vrut sa gratifice pe cineva care l-a ajutat sau urma sa-l ajute - de vreme ce familia nu era prin preajma - , sau a donat banii unei biserici care sa-i faca cele crestinesti dupa moarte , cine stie ? Si da , banca ( sau o firma de recuperare creante careia ii va fi cesionat creditul ) va cere in instanta incuviintarea executarii acelei garsoniere , pentru ca contractele de imprumut sunt titluri executorii .
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut al unei persoane care a decedat. colibri colibri Tatal meu a decedat in urma cu o luna.In urma cu doua saptamani am aflat ca avea un imprumut la o anumita Banca!Suma a fost mica deci nu a existat o ipoteca ... (vezi toată discuția)
Tata decedat de un an si jumatate; credit neplatit lia19. lia19. Tatal meu a decedat in aprilie 2006.Anterior decesului facuse un imprumut de 30 de milioane la brd ,imprumut fara garantii si gara giranti.Precizez ca era ... (vezi toată discuția)
Partaj m_m m_m Buna izua, Tatal meu urmeaza sa faca un imprumut la banca pentru a-mi cumpara in rate o garsoniera. Contractul garsonierei va fi in consecinta pe numele ... (vezi toată discuția)