avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua În legatura cu contractele de munca part ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua În legatura cu contractele de munca part time. Eu ...

Buna ziua
În legatura cu contractele de munca part time. Eu sunt pensionata medical cu gr III si lucrez cu contract part time și mi a comunicat ca nu poate sa ma mai țina de 1 august dupa noua lege. Mentionez ca sunt pers cu dezabilitati și detin certificat de handicap. Ce pot face în cazul asta, unde mai pot lucra jumatate de norma ca doar atata pot.
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2022
Pensionara noua, utilizator
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 19:19, 28 Iulie 2022
Bună ziua,

Vorbiți cu angajatorul și rugați-l să se informeze mai bine. Pentru dumneavoastră nu trebuie să plătească nimic în plus, vă încadrați la excepții:

OG 16/2022 prevede o serie de excepții pentru această regulă ce a mai fost aplicată între august 2017 și decembrie 2019. Mai exact, cuantumurile majorate de CAS și CASS nu se vor aplica pentru:
- persoane cu dizabilităţi sau alte categorii de persoane cărora prin lege li se recunoaşte posibilitatea de a lucra mai puţin de 8 ore pe zi;

Aveți detalii aici:
www.avocatnet.ro/articol_619...
Mulțumesc pentru raspuns
Doar ca angajatorul nu îl intereseaza de Certificatul meu de Handicap, nu vrea sa l ia în calcul.

Manuela Rășină a scris:

Bună ziua,

Vorbiți cu angajatorul și rugați-l să se informeze mai bine. Pentru dumneavoastră nu trebuie să plătească nimic în plus, vă încadrați la excepții:

OG 16/2022 prevede o serie de excepții pentru această regulă ce a mai fost aplicată între august 2017 și decembrie 2019. Mai exact, cuantumurile majorate de CAS și CASS nu se vor aplica pentru:
- persoane cu dizabilităţi sau alte categorii de persoane cărora prin lege li se recunoaşte posibilitatea de a lucra mai puţin de 8 ore pe zi;

Aveți detalii aici:

Atunci nu aveți ce face decât să nu vă dați demisia dacă face presiuni în acest sens, ci să-l lăsați să vă concedieze. Dacă o va face fără un motiv serios și fără să urmeze toți pașii legali îl puteți acționa în instanță. Aveți șanse să câștigați, la final, toate salariile pe care le puteați lua până când se va finaliza procesul. Plus reintegrarea în muncă, dacă o cereți.

Citiți aceste articol:
Angajatorul nu te poate forța să demisionezi. Iată ce ar trebui să știi dacă ți se pune pe masă o cerere de demisie
www.avocatnet.ro/articol_511...

Reveniți pe forum când aveți noutăți.
Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2022
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrare in societate offsetman offsetman buna seara, am mai postat cate ceva legat de procesul pe care l-am avut cu o societate care m-a concediat, am castigat procesul in instanta, reintegrarea in ... (vezi toată discuția)
Drept anagajat Pachia L Pachia L Buna ziua!eu si sotul lucram in cadrul aceeasi companii, doar ca el este pe postul de manager. Sotul doreste sa demisioneze, iar eu doresc sa raman. Problema ... (vezi toată discuția)
Daca fac masteratul, am dreptul la somaj ? pisica_veronica pisica_veronica Buna ziua. Am si eu o nelamurie. Am muncit pentru prima data cu carte de munca 1 an si 3 luni. Apoi nu am mai lucrat timp de 3-4 luni nicaieri. Dupa care m-am ... (vezi toată discuția)