avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum procedez? - Loviri si alte violente
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum procedez? - Loviri si alte violente

Buna ziua!

Problema este urmatoarea: acum cateva saptamani am avut o altercatie verbala cu o alta persoana (pentru ca copilul ei era agresiv in parcul din fata blocului in care stau iar eu am indraznit sa il cert pentru ca a lovit un copil mai mic decat el). Mentionez ca nu m-am atins de dansa ea fiind afara iar eu inauntru.
Timp de cam o saptamana nu am mai vazut-o.
Apoi, azi in timp ce ma intorceam de la cumparaturi m-am interceptat pe strada si m-a prins de mana in timp ce striga la mine. Initial nu am resunoscut-o. I-am zis sa ma lase sa plec dar a refuzat si m-a strans mai tare de mana. In tot acest timp urla la mine in mijlocul trotuarului iar eu incercam sa scap. Am reusit in final sa plec in timp ce ea tot urla dupa mine (copilul ei era de fata) si am realizat ca mi-a provocat rani destul de dureroase pe mana, doua din ele sangerand. Mentionez ca doamna in cauza e mult mai inalta decat mine si mai masiva, astfel ca mi-a provocat o panica destul de mare. Cand am ajuns acasa am avut si un atac de panica in urma intamplarii.

As vrea sa stiu cum ar trebui sa procedez? Stiu ca in cazul acesta ar trebui sa depun o plangere prealabila, insa nu am idee cum o cheama sau locul exact in care sta. Totodata, in cazul in care depun plangerea, as dori sa stiu ce se va intampla ulterior. Cum va decurge un eventual proces si cat de mult va trebui sa ma implic personal in acesta?

Realizez ca probabil pedeapsa nu va fi semnificative (daca va exista) dar nici nu as vrea sa ma tem sa ies din casa de acum incolo. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 12:47, 26 Iulie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, pentru a depune plangere trebuie sa cunoasteti macar numele persoanei respective. In privinta urmaririi penale, aceasta poate dura destul de mult implicand audieri ale dvs. si ale celeilalte persoane si administrari de probe (martori). Implicarea dvs. va depinde si de cum veti alege sa participati, asistata sau nu de avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal vs divort danasim danasim sunt casatorita de 2 ani...dar din luna MAI anul curent au inceput o serie de discutii, certuri, violenta intre mine si sotul meu. din pacate intr-una din ... (vezi toată discuția)
Incaierare parcare mall Toma1986 Toma1986 Buna ziua! Acum o saptamana si doua zile se intampla sa ma aflu in parcarea unui mall in cautarea unui loc de parcare cu prietenul meu (cel care conducea). In ... (vezi toată discuția)
Altercatie, incident in parcare infoadrian infoadrian Am nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru un incident la care am fost implicat ieri 25.06.2017 In jurul orei 18 in parcarea unui loc turistic din Sinaia, ... (vezi toată discuția)