Buna ziua, locuiesc cu sotul meu in casa mamei in doua camere pe care le-am renovat, am inlocui parchetul care era putrezit, am renovat-o, am anvelopat-o, am facut tot ce se putea pentru a face aceste camere locuibile. A reconstruit bucataria si inca o camera pe care nu am apucat sa le tencuiesc pentru ca au intervenit discutii , iar acum sora mea care nu are nici un venit de ceva ani si traieste din pensia mamei face tot posibilul sa ne dea afara. Zilnic uda, arunca cu galeti cu apa pe peretii camerelor unde locuiesc eu si pe peretii netencuiti ai bucatariei. Am ajuns la capatul rabdarii, nu stiu ce sa fac cum sa pot s-o opresc, ce as putea face?
Mentionez ca mama are 91 de ani si nu mai pot discuta cu ea , practic este total sub influenta sorei mele.
Multumesc mult si va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Cine este proprietarul de drept al bunului imobil,mama dv sau sora dv?
Daca sora dv nu detine calitatea de proprietar asupra bunului imobil nu poate ridica pretentii
Mama mea este proprietara casei, casa care este mostenita de la bunicii, parintii mamei. Iar sora mea arunca zilnic galeti cu apa pe pereti. Chiar si aseara a aruncat pana la miezul noptii stiind ca eu trebuie sa ma odihnesc pentru ca a doua zi ma scol la ora 6:00 ca sa ma duc la serviciu.
Ce pot face? Cum o pot opri ?
Daca amiabil nu puteti determina persoana sa se abtina a mai exercita actiuni impotriva bunurilor mamei ,sesizati oficial politia teritoriala care poate dispune sanctiuni
Nu cred ca voi avea succes, cum v-am spus mama are 91 de ani si nu prea se mai poate discuta cu dansa si este total sub influenta sorei mele.
Nu stiu de ce, dar sora mea isi doreste sa ne faca sa plecam.
Mostenire pierduta ?
Buna ziua,
Ma adresez dumneavoastra pentru o problema de succesiune rugându-va sa ma sfatuiti ce sa fac in situatia pe care v-o prezint mai jos :
... (vezi toată discuția)